bo avalizat, in executie

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
cami cami

bo avalizat, in executie

Post by cami cami » 28 Mar 2014, 10:16

Buna ziua,

Am avalizat in 2006 aprox un BO , ca persoana fizica, pentru un credit pe societate, eu avand atunci doar calitatea de sotie a administratorului. Creditul nu a mai fost achitat, iar in 2009 s-a executat BO, eu avand de atunci poprire pe salariu. Intre timp mi-am schimbat banca de incasare a salariului, dar eu transfer lunar bani in contul meu vechi - care are poprire. Ce s-ar intampla daca incepand de acum (2014...) nu as mai vira banii sa se plateasca poprirea? Ce ar face banca unde a fost creditul? Mai este posibil sa trimita porprire inca o data, la toate bancile, in numele acelui bilet care a inceput a fi executat din 2009? Intre timp, oricum s-a incheiat si procedura de insolventa - faliment, un apartament a fost executat ptr creditul respectiv in urma cu 2 ani, banca este inscrisa bineinteles pe lista creditorilor...

CristinaM

Re: bo avalizat, in executie

Post by CristinaM » 30 Mar 2014, 22:21

Buna ziua,
Dumneavoastra ca persoana fizica v-ati angajat in calitate de avalist sa acoperiti valoarea creantei, astfel ca sunteti obligata in aceleasi conditii ca si societatea, indiferent de situatia acesteia: in insolventa sau nu. Faptul ca s-a derulat procedura executarii silite asupra unui imobil in contul creantei are ca efect diminuarea acesteia si in consecinta dimininuarea obligatiei dumneavoastra. In ceea ce priveste poprirea, daca nu mai derulati activitati prin contul bancar, poprirea ramane instituita pana la acoperirea creantei. Depinde acum si de politicile interne ale bancilor, cunosc ca unele inchid contul daca exista inactivitate mai mare de 6 luni. Daca nu folositi contul, iar creditorul nu se sesizeaza, executarea silita se poate perima in 6 luni, de la ultimul act intreprins astfel ca nu mai sunteti obligata. Totusi, daca nu expira termenul de prescriptie, respectiv 3 ani de la scadenta, creditorul poate incepe din nou executare si sa ceara din nou poprirea conturilor. Concluzia e ca poprirea ramane agatata de contul dumneavoastra, pana se acopera obligatia, pana se perima executare si se constata de instanta acest lucru sau pana inchide banca acest cont, in conditii de politica interna. Sper sa va fie de folos informatiile.

C_A_Coltuc

Re: bo avalizat, in executie

Post by C_A_Coltuc » 31 Mar 2014, 15:18

Cred ca se va perima in 6 luni

Scanati

http://s25.postimg.org/6z5k1anqz/1395514487.png

Post Reply