Intrebare - Plangere penala pentru fals

Discutii privind procedura penala
Post Reply
musoana

Intrebare - Plangere penala pentru fals

Post by musoana » 28 Mar 2014, 14:31

Am achizitionat o masina de la un anumit intermediar, pentru ca proprietarul din acte nu ajuns sa o scoata din evidenta fiscala si sa o transfere noului proprietar(intermediar) din cauza timpului foarte scurt aprox 48 ore de la vanzare - cumparare.Am incheiat eu actele cu primul proprietar si am exclus intermediarul (pentru ca nu o avea trecuta la primarie si probabil dura mult mai mult ).
Intermediarul mi-a dat o adeverinta ANAF cum ca taxa auto a fost platita si nu a fost recuperata, dupa aproximativ o luna am vandut masina pentru ca a intervenit ceva urgent si aveam nevoie de bani, eu am apucat sa o iau in evidenta la primarie dar nu am apucat sa o trec pe numele meu si la politie( deci nu am ajuns sa scot aceea adeverinta pe numele meu si sa verific daca totul este in regula ). Am facut actele cu nou proprietar contract de VC,Fisa inmatriculare, i-am trimis si fiscalul, a luato in evidenta.Dupa aproximativ o luna de zile ma suna sa imi comunice ca taxa nu este platita la masina si ca aceea adeverinta anaf este falsa, ca ori ii trimit bani de taxa ori imi va face plangere penala, i-am propus varianta sa imi restituie masina si sa ii dau bani dar a refuzat categoric acest lucru.
Dupa 3 luni jumate de la incheiere contractului de vanzare cumparare ma trezesc cu o instiintare acasa cum ca mi-a fost depusa o plangere penala.

As vrea sa stiu in ce conditii pot fi tras la raspundere in conditile in care:
- adeverinta anaf era pe numele altei persoane.
- nici eu nici primul proprietar nu suntem trecuti in aceel act care poarta sigla ANAF.
- doar persoana mentionata pe hartie putea sa foloseasca de aceea adeverinta ANAF pentru a inmatricula masina la politie.
- primul proprietar nu stie nimic de aceea hartie, intermediarul nu mai este de gasit, eu am confirmat verbala ca taxa a fost achitata fata de actualul prop. care mi-a facut plangere penala.

Va multumesc anticipat!

Post Reply