Buna ziua! Am o problema in care m-ar ajuta cateva sfaturi venite de la persoanele potrivite. Saptamana trecuta, mai exact joi 06-martie-2014 am mers la magazinul care reprezinta unul din punctele de lucru al firmei la care lucrez pentru a semna demisia asa cum stabilisem cu directorii firmei cu o saptamana inainte. Tin sa precizez ca de luni 03 pana miercuri 05 am fost internat in spital dupa ce luni lesinasem intr-o statie de metrou. Am mers dupa cum spuneam joi dimineata pentru a semna demisia, dar pentru ca firma imi mai datora suma de 450ron, am intrebat intai ce se va intampla cu banutii respectivi. Seful meu, care este grec, mi-a spus ca nu imi poate da banii pe motiv ca renunt prea repede la jobul respectiv(lucrez acolo din 13 ianuarie, cu contract insa din 7 februarie, 2014). Eu la randul meu i-am spus ca daca nu isi achita datoria nu voi semna demisia pentru ca intru in concediu medical dupa internarea de care spuneam mai sus. Cand a auzit asta s-a ridicat de pe scaun, m-a injurat si m-a lovit de doua ori peste fata. Am reusit sa ma abtin, sa nu ii raspund la insulte sau sa il lovesc si am iesit afara. Am chemat politia si cand am intrat insotit de agenti in magazin, colegele mele(care erau de fata in timpul incidentului dar sustin ca nu au vazut nimic) ne-au spus ca inculpatul plecase deja. Probabil s-a ascuns undeva in magazin ca de iesit nu a iesit sigur. S-au dat declaratii, atat eu cat si sotia patronului, a doua zi am mers la sectia 1 sa depun o plangere penala si acum astept sa vad ce se intampla. Ca proba care sa confirme cele intamplate asa cum le-am relatat eu ar fi doar sistemul de supraveghere.
Vreau sa imi spuneti pareri despre situatia mea dar si daca:
1. Am nevoie de un avocat neaparat cand voi fi chemat si eu la tribunal?
2. O firma are dreptul sa stearga inregistrarile video cand vor, partial sau integral?
3. Voi fi nevoit sa suport unele cheltuieli? Daca da, o suma aproximativa?!
Cam atat, poate mai intreb cate ceva pe parcurs.
P.S. Nu am fost lovit atat de tare incat sa ajung la spital pentru a scoate un certificat medico-legal.
Nu am nevoie de despagubiri, nici banutii respectivi nu pot dovedi cumva ca mi-i datoreaza pentru ca asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, in contract e trecuta o suma iar real luam o suma mai mare.
VREAU DOAR SA NU SCAPE IDIOTU ASA USOR DUPA INTAMPLAREA ASTA. CHIAR SI SA FIE CHEMAT IN INSTANTA SI SA IASA NEVINOVAT, MACAR SA VADA CA A AJUNS PANA ACOLO SA NU REPETE COMPORTAMENTUL AGRESIV SI CU ALTI ANGAJATI. DACA IN GRECIA UN PATRON ROMAN LOVEA UN ANGAJAT GREC ERA LEGAT DIN MAGAZIN DEJA.
Astept raspunsuri si sfaturi!
Multumesc!
Am fost agresat fizic de seful meu de nationalitate straina!