Viciu ascuns apartament

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Viciu ascuns apartament

Post by Guest » 21 Feb 2014, 23:31

Buna ziua,

In luna octombrie 2013 am achizitionat prin programul Prima Casa un apartament cu 2 camere la etajul 4 din 4 cu mansarda din lemn deasupra acestuia cu acces din apartament, mansarda construita in 2007.
La inceputul lunii februarie am inceput lucrarile de renovare. La o examinare vizuala a unuia din peretii exteriori a mansardei, peretele care este pe mijlocul blocului am observat ca exista mai multe pete cauzate de infiltratiile de apa. Mentionez ca doar deasupra apartamentului cumparat este construita mansarda, restul suprafetii blocului este acoperis simplu izolat cu acel carton asfaltat.
Infiltratiile de apa au provenit de la fisurile ce existau in jurul peretelui mansardei.
Ca urmare a acestor infiltratii ce existau de mult timp a rezultat in deteriorarea a aproximativ 70% din lungimea talpii de lemn pe care este construita mansarda. In acest fel este afectata structura de rezistenta a imobilului, practic 70% din lungimea acelui perete este suspendata datorita putrezirii lemnului.
In momentul in care am achizitionat imobilui erau mici indicii ca ar fi existat la un moment infiltratii dar fostul proprietar a varuit acea parte acoperind urmele si zicand ca nu exista nici o problema.
Problema am descoperit-o ca urmare a urmelor mare de infiltratii dupa topirea zapezii, am spart partea de jos a peretelui pentru a evalua situatia astfel descoperind problema.
Vreau sa va intreb daca as avea castig, si in ce masura, daca recurg la o instanta pentru a obtine despagubire a acestui viciu ascuns si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez.

Multumesc!

Post Reply