Rapirea minorului

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Mariano Frangere Panem

Rapirea minorului

Post by Mariano Frangere Panem » 15 Feb 2014, 01:40

In primul rand iertati pt canu pot sa ma exprima corect in limba romana.
Sotia mea , romanca, si eu argentinian, ne am castorit de 11 ani in Argentina, am locuit acolo pana acum. Avem un copi de 7 ani, cu autism nascut in Buenos Aires cu cetatania argentiniana si romana. In ziu 31/12/31 sotia mea a plecat in Romania impreuna cu baiatul pt a vizita familia sale. A avut nevoie de un Permis special de iesire din tara (pt ca cetatani minori argentiniei rezidant in Argentina are nevoie de permis pt a iesi din Arg). Cand sotia mea a fost in Rom mi a spus ca va ramane impreuna cu copii in ROM. Eu am denuntat faptul in Ministerul afacerilor externe din Argentina, pt ca fiul meu (si sotia si eu avem rezidenta in ARg) si Miniosterul a trimis la Ministerul Justitiei romanesc cedererea internationala de restituiire al minori. Dar, sotia mea a inceput divort in Rom, si mi a trimis o Invitatie a Mediatie in Rom. Am raspuns ca din fapt ca ultimul domiciliul de rezidenta nostru este Argentina , numai in Arg poate sa tramita divort, asa sunt dispositie legala argentiniane si cred ca la fel in Romania in teme de jurisditie dupa Drep International Private.
Intrebarea mea este daca voi putea sa recupera fiul meu, cara a fost furat cu un permis de calatorie valabil numai pe o luna (dar nu a fost permis pt arezida in ROM) . Si alta intrebari esta ca unde ar fi trebuie sa transmita divirt ???? pt ca eu nu am avut niciodata rezidenta in ROM.
Multumesc mult.

Post Reply