somatie de plata
somatie de plata
Anul trecut am inaintat o cerere de somatie de plata conform OG nr. 5/2001 iar instanta a admis-o. Acum nu stiu ce sa fac cu ea si uitati de ce:prin corespondenta(plic recomandat cu confirmare de primire) am instiintat debitorul de Hotararea instantei prin care era obligat la plata si ii recomandam sa plateasca fiindca altfel apelez la executor judecatoresc si o sa plateasca mai mult. Corespondenta s-a intors iar pe plic era scris,,societate inchisa" .Ce pot face sa recuperez debitul ? Mentionez ca nu cerut instantei investirea cu formula executorie a hotararii . Exista vreo procedura de notificare la Administratia financiara, la Registrul Comertului, Camera de Comert sa nu radieze firma pana nu-si achita datoriile? :-| Ce ma sfatuiti sa fac? 

Intereseaza-te la Oficiul Registrului Comertului daca firma respectiva mai functioneaza.
Daca da, afla care este starea actuala (sediu, etc.). Investeste hotararea cu formula executorie si adreseaza-te unui executor RAPID.
Daca e in curs de lichidare, afla cine este lichidatorul desemnat si ia legatura cu el.
Daca e deja radiata........
Daca da, afla care este starea actuala (sediu, etc.). Investeste hotararea cu formula executorie si adreseaza-te unui executor RAPID.
Daca e in curs de lichidare, afla cine este lichidatorul desemnat si ia legatura cu el.
Daca e deja radiata........

In Romania nu-i mare lucru sa obtii un titlu executoriu, dar sa-l executi prin executorul judecatoresc...da, asta este o mare problema.
Din experienta mea va spun ca nu prea merita sa dai banii la executor daca nu esti sigur ca ai ce recupera.
Si daca semnati un contract pentru executare sa aveti grija ce clauze sunt, pentru ca am vazut contracte in care exista o clauza in sensul ca daca nu insisti in executare si se perima cererea de executare trebuie sa achiti imediat onorariul integral.
Din experienta mea va spun ca nu prea merita sa dai banii la executor daca nu esti sigur ca ai ce recupera.
Si daca semnati un contract pentru executare sa aveti grija ce clauze sunt, pentru ca am vazut contracte in care exista o clauza in sensul ca daca nu insisti in executare si se perima cererea de executare trebuie sa achiti imediat onorariul integral.
Multumesc pentru sfaturi dar problema mea este ca debitorul trebuie sa achite aproximativ 8 milioane lei ,sediul il are in Giurgiu iar firma la care lucrez este in Galati.Merita oare sa fac un drum pana in Giurgiu sa fac toate demersurile pentru recuperarea debitului?Pe mine ma interesa o procedura de genul notificare la Registrul comertului,administratia financiara,Camera de Comert prin care sa oblige beditorul sa-si plateasca datoriile inainte de asi radia firma.Mentionez ca firma nu mai desfasoara activitati comerciale are facuta la administratia financiara o notificare prin care isi intrerupe activitatea(nu stiu daca e exacta formularea dar stiu ca exista o procedura prin care comerciantii notifica Administratiei financiare ca nu mai desfasoara activitati comerciale si in consecinta nu trebuie sa mai depuna lunar acele declaratii catre finante).
In ajutorul celor care doresc sa afle date despre firme din Romania ,adica este in functiune,lichidare,reorganizare,radiata va pot da urmatorul site al Camerei de Comert : http://roleg.ccir.ro/.
In ajutorul celor care doresc sa afle date despre firme din Romania ,adica este in functiune,lichidare,reorganizare,radiata va pot da urmatorul site al Camerei de Comert : http://roleg.ccir.ro/.
De la ONRC, sau ORC local poti optine in scurt timp, in baza unei foarte lapidare cereri pe care o completezi pe loc (uneori e necesar sa prezinti o imputernicire) o nota de relatii care iti va da toate datele despre firma respectiva , date de care ai nevoie: investesti cu formula executorie, apoi mergi la executor -cred ca ai ORC la tine in oras- cost aproximativ pana aici 1,5 milioane.
suma e mica...
o procedura cum vrei tu nu exista..
suma e mica...
o procedura cum vrei tu nu exista..
Inscrie-tzi somatzia la Arhiva electronica de garantzii mobiliare shi vezi ce se mai intimpla cu firma. Consulta in prealabil Arhiva sa vezi daca mai ai altzii inaintea ta; daca nu , vei avea prioritate ( cel putzin teoretic) in concurs cu altzi chirografari sau cu statul. Ai grija, dupa 3 ani creantza se prescrie. 8O