plangere penala

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
nico alui

plangere penala

Post by nico alui » 25 Jan 2014, 11:46

As avea nevoie urgent de un sfat. Lucrez la o firma ca agent de vanzari stil vansell cu contract de munca .Dupa circa un an de colaborare cu un client pe baza de contract semnat intre administratorii firmelor si avand ca garantie bilet la ordin avalizat fara data si fara valoare cerut de administratorul meu si cu file de CEC la fiecare factura livrata Mentionez ca facturile au fost emise si semnate la firma unde lucrez de o angajata societatii sub semnatura ei si cu acordul patronului societatii ,eu neavand nici o semnatura pe factura. La client facturile au fost semnate si stampilate dupa receptia marfii. Dupa un timp clientul a avut problema financiare si a refuzat cecurile scadente. Dupa refuz CEC , sefii mei au folosit BO avalizat cu valoarea totala restanta de plata.( garantia ceruta de administratorul meu ). A fost refuzat si BO de banca, dupa care s-a dat spre investire executare silita a debitorului. In aceasta perioada patronul meu a facut plangere penala impotriva clientului si a persoanei mele (ca angajat) pentru inselaciune. Am dat declaratie la politie recunoscand ca am luat comenzi si am transportat marfa la client pe baza facturilor emise de firma, fara semnatura mea.Mentionez ca la angajare la semnarea CIM nu am semnat o fisa a postului. Dupa o saptamana mi s-a inmanat o fisa postului ,in care se specifica ca raspund disciplinar civil si penal dupa caz pentru eventualele pagube produse societatii.Se mai specifica ca nu aveam dreptul sa livrez marfa clientilor cu o valoare mai mare de o anumita suma, mult mai mica decat ce era facturat pana in prezent.Nu am semnat aceasta fisa a postului.Dupa inca o saptamana am fost citat la politie cu alt nr. de dosar ca invinuit.Ce ma sfatuiti sa fac?

Silviu

Re: plangere penala

Post by Silviu » 25 Jan 2014, 22:01

Nico,

In primul rand, te sfatuiesc sa iti angajezi un avocat.

Din cate stiu, fisa postului cade in sarcina angajatorului, sa o intocmeasca si sa o prezinte angajatului, spre semnare, odata cu semnarea CIM. Nu cred ca iti pot fi imputate anumite actiuni atata timp cat nu ti-ai asumat fisa postului si nu ti s-a facut un instructaj complet in acest sens, cu atat mai mult cu cat tot ceea ce faceai era in asentimentul administratorului.
Toate aceste aspecte insa urmeaza a fi stabilite in ancheta desfasurata de catre politie. Pentru asta ai nevoie de sprijinul unui avocat, care te poate face sa intelegi ce fel de strategie trebuie adoptata pentru aparare, ce documente trebuiesc depuse in sprijinul tau etc.

Iti doresc succes!

Guest

Re: plangere penala

Post by Guest » 25 Jan 2014, 22:41

Va multumesc mult pentru sfatul acordat !

Post Reply