Mansardare pod

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Ervin

Mansardare pod

Post by Ervin » 24 Jan 2014, 16:02

Buna ziua!

As avea nevoie de sfatul dumneavoastra.Locuiesc intr-o curte comuna in care sunt 7 apartamente,doua in corpul A iar cinci in corpul B.
Apartamentul meu (nr.5) se afla in corpul B,am pod comun cu ap.3 si 4,intrarea in pod se face din exterior deasupra apartamentului 3.
Desi apartamentele 3,4,5,6,7 fac parte din acelasi corp de cladire,identice ca si suprafata,delimitarea podului este facuta printr-un zid de caramida,apartamentele 6 si 7 avand urcare separata.Intentionez sa imi inchid bucata de pod situata desupra apartamentului meu si sa fac urcare din bucatarie sau camera.Conform schitei de apartamentare podul comun il am numai cu ap.3 si ap.4,am inteles ca am nevoie numai de acordul lor pentru aceasta separare.
1.In cazul in care amenajez podul pentru a deveni locuibil,am nevoie de autorizatie de constructie? In afara de zidul de separare facut din grinzi de lemn,osb si rigips+urcarea pe scara de mansarda sau fixa de lemn,nu modific nimic la pod (structura acoperisului ramane aceeasi).
2.Constructia este veche,leaturile putrede,unlele tigle crapate.As vrea sa usurez structura acoperisului prin inlocuirea tiglei cu placi de OSB pe care sa aplic sindrila bituminoasa.Din cate am citit in posturile anterioare,as avea nevoie de autorizatie pentru aceasta operatiune.

Mi-ar prinde bine sfatul dumneavostra.

As vrea sa incep mansardarea si separarea propriu-zisa,dar nu vreau sa am probleme.
Vecini sunt invidiosi,asa ca prefer sa fac totul legal decat sa ma trezesc cu amenzi pe cap.
Punctul 2 nu este atat de important,as putea inlocui leaturile si tiglele crapate,acoperisul ramanand nemodificat.

Va multumesc anticipat!

Post Reply