Dreptul a 2 copii dupa tatal ucis intr-o institutie de stat
Dreptul a 2 copii dupa tatal ucis intr-o institutie de stat
Buna ziua as dori sa va intreb care sunt drepturile a 2 fetite minore atunci cand tatal lor moare in urma unui incident care a avut loc in unul din Penitenciarele din Romania? Tatal lor a fost arestat pentru o infractiune pe drumurile publice pentru ca nu detinea permis de conducere pedeapsa sa fiind de 1 an si 3 luni. Acolo in Penitenciar a fost pus in camera cu alti 10 detinuti,toti avand condamnari peste 10 ani pentru pedepse deosebit de grave. Incidentul a avut loc pe data de 22.11.2009 cand erau alegerile pentru presedinti la care tatal acestor 2 fetite minore,care aveau o varsta foarte frageda la momentul savarsirii acestei cumplite tragedii de 5 ani si 1 an si 9 luni,trebuia sa iasa la vot dar din pacate nu a mai apucat. Am inteles ca a fost batut de catre un detinut din camera,asa mi-au comunicat cei de la Penitenciar insa adevarul nu il stie nimeni doar cei de acolo. Totusi nu inteleg ce cauta in acea camera deoarece conform unui proces verbal el figura din data de 18.11.2009 ca fiind mutat din acea camera,mai ales ca detinutii unui penitencir trebuiau repartizati in functie de pedeapsa savarsita nu?. Am deschis o actiune in instanta in care instanta mi-a dat castig de cauza obligand astfel atat asa zisul inculpat in solidar cu ANP-ul la plata cheltuielior,a daunelor si a unei pensii lunare pentru cele doua minore,insa ANP-ul a facut apel spunand ca ei nu se considera ca fiind parte responsabila civilmente si ca cei care ar trebuii sa raspunda sunt cei de la Penitenciar. As dori sa stiu ce demersuri ar trebui sa urmez in continuare pentru ca procesul dureaza de 4 ani si nu sa rezolvat nimic,nimeni nu se gandeste la trauma suferita de aceste doua minore care la o varsta atat de frageda si-au pierdut tatal,nici nu au apucat sa-l cunoasca bine,cred ca va dati seama de tragedia suferita. Va multumesc,anticipat.
Re: Dreptul a 2 copii dupa tatal ucis intr-o institutie de s
Doamna... Orice v-am spune noi, nu va grabi cursul procesului. Drepturile le-ati castigat deja la fondul cauzei, probabil fiind asistata de un avocat. Faptul ca ati castigat daune, cheltuieli, pensii inseamna ca omul si-a facut treaba asa cum trebuie. Ca ANP invoca faptul ca nu este parte responsabila civilmente, este normal. Institutia isi face apararea asa cum crede de cuviinta.
Nu disperati, au trecut 4 ani, dar totusi ceva ati obtinut si exista posibilitatea ca acest lucru sa fie mentinut si de instantele de control judiciar.
Nu disperati, au trecut 4 ani, dar totusi ceva ati obtinut si exista posibilitatea ca acest lucru sa fie mentinut si de instantele de control judiciar.
Re: Dreptul a 2 copii dupa tatal ucis intr-o institutie de s
Buna ziua,am vazut raspunsul d-voastra si stiu ca fiecare institutie trebuie sa se apere dar au trecut 4 ani in care statul nu s-a gandit nici macar pentru un moment la situatia acestor doua fetite care au ramas fata tata din vina celor de la conducerea Penitenciarului.Unde erau gardienii in momentul cand a fost batut? Ce cauta in acea camera cu acei detinuti cand trebuia repartizat in functie de pedeapsa savarsita cu toate ca el figura ca fiind mutat cu 4 zile inainte de producerea acelui incident? De ce se afla tot in acea camera? Cine plateste pentru aceste greseli cand toti nu stiu cum sa scape? Inca eu nu am castigat nimic pentru ca hotararea respectiva nu a ramas definitiva deorece asa cum am spus si mai inainte ANP-ul a facut apel. Ma intreb oare daca ANP-ul nu se constituie parte responsabila pentru acest incident atunci cine sunt vinovatii? Din cate stiu raspunderea pentru sanatatea si viata tuturor detinutilor din Penitenciare revine in totalitate STATULUI prin institutia de detentie si anume ANP-ului nu? Nu intra omul sanatos in Penitenciar si iese intre 4 scanduri in sicriu iar vinovat nu este nimeni doar acel detinut care l-a batut,cine stie poate si ala a fost amenintat de catre cei de la conducerea Penitenciarului ca sa i-a fapta pe el ca sa poata sa cape ei basama curata.