Ma numesc Daniela Proinov, sunt din Cluj. Impreuna cu o vecina am avut/avem o problema, prin aparitia unor "mansarde" deasupra celor deja cumparate de noi (fiind vorba de un imobil format din doua corpuri de cladire identice legate prin casa scarilor). Ne-am adresat unei firme de avocatura iar tribunalul Cluj a decis ca actiunea mea trebuie respinsa (desi doar pe partea mea s-a mers pina la finalizarea amenajarii/improvizatiei !), cealalta actiune mergind inainte. Doar teoretic, pentru ca, partea proasta este ca dupa ce am primit verdictele, avocata noastra si colegii ei ne ignora.
Asadar, considerati ca ati putea sa ne ajutati ? As mai putea face ceva ? Oricum, va multumesc
D. Proinov
Mansardarea unei mansarde
Re: Mansardarea unei mansarde
Tribunalul v-a respins... actiunea pe fond, sau recursul?
In cazul in care s-a respins recursul nu mai aveti ce face.
In functie de situatia exacta, un avocat va poate consilia mai bine. In ce sens spun acest lucru: exista posibilitatea sa mai formulati odata actiunea, fara a creea incidentul de autoritate de lucru judecat, prin chemarea in judecata a altor persoane sau prin schimbarea obiectului etc.
In ceea ce va priveste, ca exemplu, imi inchipui, ca pentru orice constructie se cere o autorizatie. Care se elibereaza de primarie. Daca dvs. nu ati avut succes, e posibil sa sesizati primaria, ca se construieste fara autorizatie sau stiu eu pentru ce alt motiv EXISTENT, fapt ce va face ca primaria sa dispuna sau sa ceara in instanta demolarea etc.
Posibilitati de acest fel exista uneori, nu garantez ca exista in cazul dvs., dar ar fi bine ca un profesionist sa se ocupe.
Va doresc succes.
In cazul in care s-a respins recursul nu mai aveti ce face.
In functie de situatia exacta, un avocat va poate consilia mai bine. In ce sens spun acest lucru: exista posibilitatea sa mai formulati odata actiunea, fara a creea incidentul de autoritate de lucru judecat, prin chemarea in judecata a altor persoane sau prin schimbarea obiectului etc.
In ceea ce va priveste, ca exemplu, imi inchipui, ca pentru orice constructie se cere o autorizatie. Care se elibereaza de primarie. Daca dvs. nu ati avut succes, e posibil sa sesizati primaria, ca se construieste fara autorizatie sau stiu eu pentru ce alt motiv EXISTENT, fapt ce va face ca primaria sa dispuna sau sa ceara in instanta demolarea etc.
Posibilitati de acest fel exista uneori, nu garantez ca exista in cazul dvs., dar ar fi bine ca un profesionist sa se ocupe.
Va doresc succes.