Necomunicare PV Contraventie

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Stefan Elvan

Necomunicare PV Contraventie

Post by Stefan Elvan » 15 Jan 2014, 14:14

Buna ziua,
As avea nevoie de sfatul dumneavoastra:
In data de 20.10.2010 in urma unei dispute verbale cu un echipaj al politiei comunitare ce se ocupa de ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar am fost legitimat de un politist comunitar de la sectorul 6 care mi-a trecut datele intr-o agenda si am fost avertizat ca risc o amenda de 1500 lei pentru nerespectarea autoritatii institutiilor statului (sau ceva de genul). NU MI S-A INTOCMIT PV DE CONTRAVENTIE.
In data de 05.12.2013 avand nevoie de un certificat de atestare fiscala am fost la DITL3 (Campia Libertatii) si in urma verificarii am constatat ca figurez in arhive cu o datorie de 800 RON ca urmare a unui PV din 20.10.2010. Am achitat-o pe loc si mi s-a transmis sa merg La DITL3 in Lucretiu Patrascanu pentru a vedea despre ce este vorba.
In data de 10.01.2014 am primit notificare de la ING Bank ca mi s-a instituit poprire pe conturi pentru o datorie de 800 lei (fara a primi in prealabil o somatie de plata).
In data de 13.01.2013 m-am prezentat la DITL3 Executari Silite unde pentru prima data am vazut exemplarul original al PV de contraventie din data de 20.10.2010 in suma de 800 RON pentru proferarea de injurii la dresa institutiilor statului intocmit de un agent de la Politia Rutiera. PE PV se specifica "Contravenientul refuza sa semneze PV" si la observatii "Nu recunosc fapta". Atasat de PV precum si pe acesta in partea de jos la sectiunea instiintari de plata a fost completata data afisarii pe usa apartamentului de domiciliu (data de 24.10.2010) numai ca atat pe procesul verbal de afisare cat si pe instiintarea de plata de pe PV de contraventie este trecuta adresa gresit (in sensul ca eu locuiesc la apartamentul 217 iar afisarea s-a facut la apartamentul 27).
In aceste conditii, va rog sa imi spuneti daca mai pot face ceva tinand cont ca au trecut mai bine de 3 ani de la intocmirea PV?
Multumesc.

Leon Carmen

Re: Necomunicare PV Contraventie

Post by Leon Carmen » 15 Jan 2014, 14:23

Ori o lasati asa, ori contestati p-v la instanta competenta, invocand lipsa comunicarii prin posta si in subsidiar afisarea la adresa gresita. Aveti in sprijinul dvs. Decizia ICCJ nr. 10/2013.

Post Reply