pensie de intretinere

Familiei
Post Reply
abcd

pensie de intretinere

Post by abcd » 28 Dec 2013, 00:25

buna seara!am avut o relatie de 4 ani si jumatate si am ramas insarcinata.cand eram in a 5 a luna de sarcina tatal lui a hotarat sa plece in tara,la momentul respectiv locuiam amandoi in portugalia,in lipsa unui loc de munca.eu am ramas in continuare in portugalia la parintii mei si am dat nastere copilului.inca eram in relatii cu tatal lui,dar nu a avut posibilitatea sa vina la inscrierea copilului asa ca a ramas pe numele meu.in urma cu cateva zile relatia noastra s a incheiat eu ramanand in portugalia,iar el in romania.cum nu a contribuit nicicum la cresterea copilului,ci doar la partea biologica,as vrea sa stiu cum sa fac sa obtin ajutor financiar din partea lui.
Va multumesc

Leon Carmen

Re: pensie de intretinere

Post by Leon Carmen » 05 Jan 2014, 19:55

Daca minorul nu este recunoscut, trebuie sa stabiliti paternitatea copilului pe cale judecatoreasca in cazul in care tatal sau nu este dispus sa-l recunoasca altfel. Actiunea in stabilirea paternitatii se introduce împotriva pretinsului tată pentru a se dovedi: a) naşterea copilului; b) legăturile intime dintre mama copilului şi pretinsul tată în perioada concepţiei; c) stabilirea în mod cert că bărbatul cu care a avut asemenea legături este tatăl copilului (expertiza medico-legala). In dovedirea acestor situaţii pot fi folosite orice mijloace de probă. Dupa ce veti avea o sentinta definitiva, veti deschide un nou proces pentru stabilirea pensiei de intretinere.

Post Reply