divort si partaj
divort si partaj
buna ziua va rog daca ma puteti ajuta cu unele raspunsuri:mama mea doreste sa divorteze de actualul sot iar in ceea ce priveste partajul lucrurile stau cam asa:in momentul cumpararii apartamentului de la regia de stat mama mea avea cu acesta o relatie de concubinajde citiva ani in consecinta apartamentul a fost achitat in rate iar pe actul de vinzare cumparare apare doar sotul ei,in tot acest timp mama mea a avut viza de flotant apoi mutatie la adresa imobilului, dupa citiva ani s-au casatorit legal, iar de la casatoria legala au mai trecut 9 ani timp in care mama mea a avut serviciu deci a contribuit financiar . Ce sanse are mama mea sa obtina jumatate din apartament in urma partajului?
Re: divort si partaj
Buna seara !
Doamna, problema dv. poate fi rezolvata dar, pentru acessta trebuie imperativ sa consultati un avocat bun din zona dv., sau chiar un avocat din alta zona geografica daca nu aveti incredere in cei de acolo. Oricum, retineti, aveti sanse de castig cu conditia sa aduceti aceste documente/inscrisuri.
"LA MULTI ANI!
Mircea PELLEA
avocat titular
mirceapelea@yahoo.com
Doamna, problema dv. poate fi rezolvata dar, pentru acessta trebuie imperativ sa consultati un avocat bun din zona dv., sau chiar un avocat din alta zona geografica daca nu aveti incredere in cei de acolo. Oricum, retineti, aveti sanse de castig cu conditia sa aduceti aceste documente/inscrisuri.
"LA MULTI ANI!
Mircea PELLEA
avocat titular
mirceapelea@yahoo.com
Re: divort si partaj
In ceea ce priveste partajul, imobilul dobandit inainte de casatorie dar achitat in timpul casatoriei, ramane in proprietatea exclusiva a sotului care l-a achizitionat. Desigur, sotia va putea sa solicite obligarea sotului la plata unei sume egale cu o cota de 1/2 din suma achitata de soti pentru apartament, in timpul casatoriei. Instanta il va obliga pe sot la plata acestei sume in masura in care se va dovedi ca sotii au contribuit in mod egal la achitarea apartamentului.