aparare drept de proprietate

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

aparare drept de proprietate

Post by Guest » 29 Dec 2013, 10:41

Un grup de actionari au construit în per.1991-1993 o făbricuţă de bere alcătuită din doua părţi de cladire ce alcătuiesc un tot(intitulate clădire corp A şi clădire corp B).Autorizaţia de construcţie a fost obţinută pentru ridicarea construcţiei pe 2000mp închiriaţi şi apoi concesionaţi ai primăriei. În fapt acţionarii au ridicat făbricuţa, mai puţin 329.85mp din clădire corp A, pe terenul primăriei situat în continuarea terenului concesionat sperând să-l obţină şi pe acesta.În anul 2002 în urma reconstituirii dreptului de proprietate i s-a eliberat titlul de proprietate mamei mele pe 9000mp care includeau şi terenul pe care s-au extins cu construcţiile acţionarii.În anul 2001 făbricuţa falimentează şi fiul unuia din acţionari cumpără toată făbricuţa inclusiv construcţiile aflate acum pe terenul nostru.În anul 2004 intră în reorganizare judiciară şi societatea acestuia şi unul din foştii acţionari cumpără prin licitaţie construcţia clădire corp B aflată pe terenul nostru desi existau sarcini:ipotecă,somaţie şi sechestru pus de băncile BCR şi Bancpost .
NU am avut cunoştinţă de aceste întâmplări decât în anul 2004 după ce se cumpărase clădire corp B, când am fost chemată în judecată pentru anulare parţială absolută a titlului de proprietate. L-au pus si pe prefect să-mi intenteze proces pentru anulare titlu dar am reusit sa strămut şi titlul a rămas valabil.Actualul proprietar al construcţiei clădire corp B dacă a văzut că nu poate să ne anuleze titlul, a introdus acţiune pentru obţinerea unui drept de superficie şi servitute şi a obţinut dreptul de superficie deşi nu am încheiat nicio convenţie cu ei.Considerând că a existat acceptul tacit al Primăriei instanţa i-a constituit un drept de superficie pentru toată construcţia,intitulată făbricuţă de bere.Acum totul este în paragină nu a folosit în niciun fel construcţiile,societatea de la care a cumpărat este radiată din Registrul Comerţului din 2008.Am introdus acţiune în revendicare şi când am solicitat de Biroul de carte funciară copie după documentele care au stat la baza încheierilor am primit numai două documente precizându-se verbal că restul documentelor nu mei există.Am solicitat instanţei introducerea ca şi nou capăt de cerere constatarea nulităţii absolute a contractului de vânzare cumpărare ce privea clădire corp B aflată pe terenul nostru,ştiind că aceasta poate fi invocată oricând în cadrul acţiunii în revendicare.Instanţa a pus în discuţie disjungerea acestui nou capăt de cerere si constituirea unui nou dosar.În acest dosar eu nu mai am calitate procesuală activă ,nici ca terţ societatea care a vândut fiind radiată.Notarul care a autentificat acest contract de vânzare cumpărare a construcţiei ridicată fără autorizaţie de construcţie pe terenul care acum ne aparţine refuză să răspundă,la fel nici biroul de carte nu confirmă in scris că nu mai sunt documentele ci imi trimite doar 2 documente din cele 10 cerute corespunzător celor 10 incheieri de CF.In dosarul disjuns, ce pot să invoc,sau pe cine să chem in judecată pentru constatarea de către instanţă a nulitătii abs.a contractului de vanzare-cump.Am solicitat suspendarea acţiunii în revendicare până la soluţionarea dosarului cu cunstat.nulităţii abs.a contractului,şi s-a admis pentru că ştiau că nu am pe cine să mai chem,societatea vânzătoare fiind radiată. Cum mai pot invoca nulitatea absolută? Ce să fac?

Guest

Re: aparare drept de proprietate

Post by Guest » 30 Dec 2013, 20:51

Buna seara !

Aveti dreptate. Pentru rezolvarea spetei dv, aveti nevoie de o consultata unui avocat, pentru a putea demara actiunile ce vor urma in aceasta speta.

Cu respect,
Mirce PELLEA
avocat titular

Post Reply