Plangere in lipsa procesului verbal pe baza Dovezii

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
MFS

Plangere in lipsa procesului verbal pe baza Dovezii

Post by MFS » 28 Nov 2013, 14:00

Buna ziua
In data de 24.11.2013 mi-a fost suspendat permisul pe motiv de neacordare a prioritatii. Ideea este urmatoarea: undeva in spatele pietii Bucur Obor ieseam de pe aleea Campul Mosilor sa fac stanga pe strada Ziduri Mosi catre soseaua Colentina,acolo este un semn de cedeaza trecerea, m-am asigurat usor din partea stanga din cauza vizibilitatii reduse a trebuit sa ies mai mult de jumatate pe sensul de mers catre Pantelimon, din dreapta venea o masina de politie aflata undeva la 30 de metri de mine cu semnal de stanga si intentiona sa intre pe alea Campul Mosilor(adica pe strada de unde ieseam eu), binenteles ca lucrurile astea s-au intamplat in fractiune de secunda, uitandu-ma din nou in stanga mea ,si blocand deja un sens de mers, am vazut venind o masina si atunci am decis sa intru in intersectie si sa-mi continui drumul considerand ca masina politiei era pe franare si nici viteza nu avea, putea sa se opreasca lejer sa cedeze trecerea masini ce urma sa vina din fata lor. mentionez ca nu am accelerat sa scartie rotile, masina din stanga si-a continuat drumul fara probleme, masina de politie nu a franat brusc(s-au sa fie nevoita sa o faca).
In schimb dupa cum cred ca v-ati dat seama au renuntat sa mai intre pe aleea respectiva si au venit dupa mine sa-mi spuna ca nu le-am cedat trecerea.
Problema este ca n-am semnat procesul verbal pentru ca i-am spus sa treaca ca nu sunt de acord cu cele constatate, in schimb a oprit pe altcineva sa contrasemneze ca n-am vrut sa semnez.

Concluzia este ca nu am un proces verbal pe care sa-l contest,, am doar o Dovada(de circulatie) cu termen de 15 zile(dar este specificata seria si numarul pv-ului pe aceasta autorizatie)

Intrebarea se rezuma la : Are rost sa contest acest PV sau nu se poate face nimic? (nu aveau camera pe masina , eu nu am martor in masina, erau politisti de proximitate cred nu de la circulatie)
Au dreptul de a-mi retine permisul atata timp cat nu am vrut sa semnez pe motiv ca nu sunt de acord cu cele mentionate,si nu mi-au inmanat procesul verbal?(proces verbal care are termen legal de trimitere mai mare decat termenul Dovezii mele de circulatie?

Silviu

Re: Plangere in lipsa procesului verbal pe baza Dovezii

Post by Silviu » 28 Nov 2013, 17:00

Eu zic s-o contestati. Dar va mai sfatuiesc sa si platiti jumatate din minim in termenul legal, just in case. La sfarsit, daca o castigati, va recuperati banii iar in cel mai rau caz, ati platit jumatate din minim. Trebuie sa faca si dumnealor dovada neacordarii de prioritate, iar martorul asistent nu poate atesta decat refuzul dvs. de a semna. Etc, etc.

Post Reply