partaj

Familiei
Post Reply
marius3479

partaj

Post by marius3479 » 19 Nov 2013, 15:39

Buna ziua ma numesc dorel si am si eu urmatorul caz .
In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia pe cale amiabila pentru ca vrem un divort civilizat si sa se termine repede ,situatia fiind urmatoarea sotia a plecat in strainatate unde sia gasit alt partener motiv pt care sa intentat acest divort , inceput tot de ea care si/a imputernicit un avocat care sa o reprezinte . problema mea este urmatoarea noi detinem un apartament pe care mi lau dat mie parintii mei dupa nunta in contractul de vinzare cumparare scrie clar ca noi PARINTII x,y vindem fiului nostru z casatorit cu w mentionez ca sotia nu a fost la notar cind sa semnat acel contract. 1 ea spune acum ca nu vrea nimic nu are nici o pretentie cum ar fi bine sa procedez eu pentru ca dupa divort sa nu ma trezesc ca se razgindeste si vrea si ea ceva .2 accept acest tip de divort sau intentez eu divort din culpa ei in acest caz fiind mai protejat de lege ,sau sa semneze o hirtie ceva prin care declara ca mai tirziu nu se razgindeste si vrea si ea ceva .
va multumesc!

Leon Carmen

Re: partaj

Post by Leon Carmen » 20 Nov 2013, 08:52

Culpa intr-un divort nu are nici o legatura cu partajul, eventual puteti sa invocati culpa ei pentru a obtine despagubiri materiale daca aveti cel putin 20 de ani de casnicie. La partaj daca va fi cazul angajati-va avocat, ce puteti cere acum este o declaratie a sotiei care va imputerniceste pe dvs. sa vindeti imobilul fara prezenta ei, care va poate folosi ulterior. Stiti ca daca parintii v-au vandut imobilul dupa casatorie, este bun comun, dar un avocat bun poate da o alta interpretare in fata instantei, astfel incat sa nu trebuiasca partajat 50%-50%.

marius3479

Re: partaj

Post by marius3479 » 20 Nov 2013, 17:49

banuiesc ca declaratia trebuie facuta la un notar nu ?
va multumesc frumos pentru sfat.

Post Reply