Vreau sa stiu daca pot inainta o actiune in constatare , la care instanta sa se pronunte daca adresele intocmite de mine , in cadrul unei APL, sunt reale si intocmite conform legilor in vigoare la data respectiva.
Mentionez ca adresele au fost intocmite corect, din punct de vedere legal, dar Tribunalul a constatat eronat ca sunt false , eu fiind condamnat pentru fals si uz de fals. Am executat pedeapsa.
In timpul procesului penal , experta numita a constatat ca adresele ,, intrunesc conditiile legale , dar nu se poate pronunta asupra legalitatii acestora ".
Specializarea doamnei expert este CONTABILITATEA , iar domeniul in care s-au intocmit adresele tine de ACHIZITII PUBLICE.
Va rog respectuos , sa-mi comunicati ce as putea face in situatia aceasta. Mentionez ca nu doresc sa ma folosesc de cazul de REVIZUIRE , deocamdata.
Va multumesc !
Consultanta juridica
Re: Consultanta juridica
Nu va este utila o actiune in constatare, instanta o va respinge ca inadmisibila. Actiunea in constatare este cererea prin care reclamantul urmareste obtinerea prin justitie a constatarii existentei sau inexistentei unui drept patrimonial sau nepatrimonial, legea nefacand distinctie in ceea ce priveste natura dreptului, caracterul evaluabil sau neevaluabil al bunului asupra caruia poarta dreptul.
Re: Consultanta juridica
Pai... nici nu stiu cum v-ati putea folosi de revizuire atata timp cat inscrisurile respective existau deja si nu aduc nimic nou. Legalitatea acestora o poate constata instanta, prin analizarea modalitatii de emitere, sa spunem. Dosarul dvs. pare unul destul de complicat, iar dovada pe care incercati sa o invocati trebuia facuta deja pe parcursul dosarului penal.