coproprietate pe cote parti
coproprietate pe cote parti
Buna seara! Am o nelamurire! Fostii mei socri au avut doi fii. Cel mare e in viata, cel mic, a carui sotie am fost eu a decedat in 2002. In nov 2005, soacra mea(socrul meu a murit in 1992) a facut succesiunea apartamentului, locului de veci si a autoturismului, mostenitori fiind fiul ei ramas in viata si fiul meu(minor la vremea aceea). Anul acesta, in luna nov, fostei mele soacre i s-a adus la cunostinta ca si coproprietarii apartamentului-respectiv fostul meu cumnat si fiul meu- trebuie sa plateasca impozit pe apartament. Precizez ca nici la redactarea succesiunii nu ni s-a spus, nici de la Fisc nu ne-a spus nimeni niciodata, ca puteam plati impozitul asta normal, anual. Precizez si ca fosta mea soacra nu a avut restante la plata impozitului, ea a fost corecta, a platit anual. De ce ni se spune asta abia acum, dupa 8 ani? De ce nu dupa 80? Pana acum nu s-a vazut ca coproprietarii n-au platit? Eu trebuia sa stiu legile? Nu stiu cat plateste fosta soacra impozit, dar as dori sa stiu daca coproprietarii platesc aceeasi suma? Sau cum se calculeaza? Daca trebuie sa plateasca baiatul meu si penalitati si majorari, el cum poate contraataca? Pe cine da in judecata? Fiscul? Ca nu e vina noastra ca nu ne-a spus nimeni! Multumesc!