EOS KSI - CEDARE CREANTA

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

EOS KSI - CEDARE CREANTA

Post by Guest » 24 Oct 2013, 15:00

Va rog sa-mi spuneti daca firma de recuperare EOS KSI ROMANIA ma poate obliga sa platesc o presupusa datorie preluata de la BRD. Spun "presupusa" deoarece eu am platit o perioada creditul catre BRD dar la un moment dat, prin 2008, nu am mai putut plati si nu pot spune care era la momentul acela valoarea datoriei neachitate. Mentionez ca nu am primit nici o instiintare sau inscris prin care BRD sa ma anunte ca a cesionat datoria catre firma recuperatoare. Incepind din aprilie anul acesta (2013) am inceput sa gasesc lipit pe usa cite un plic super vizibil prin care mi se aduce la cunostinta ca am fost vizitat de catre un agent de executare silita si prin care mi se cere sa platesc o suma de bani care este mai mare decit valoarea creditului pe care l-am contractat! As vrea sa stiu daca datoria mea s-a prescris si daca pot cumva sa fac plingere impotriva agentului de executare silita peentru modul in care intelege sa-si faca meseria. Mentionez ca in scrisoarea primita mi se transmite de fiecare data acelasi lucru: daca in termen de 5 zile nu negociez cu ei termene si conditii de plata nu voi putea evita procedura executarii silite. Va multumesc

Cuculis

Re: EOS KSI - CEDARE CREANTA

Post by Cuculis » 30 Oct 2013, 14:43

Din pacate da, poate. Exista o practica larga pe care cabinetul nostru a intalnit-o si din pacate singura varianta pentru dvs. este o contestatie la executare.

iuliaiulia

Re: EOS KSI - CEDARE CREANTA

Post by iuliaiulia » 01 Nov 2013, 13:30

Sfaturi:
1. Verificati hartiile din plicurile marcate "executare silita" si vedeti daca corespondenta chiar vine de la un executor judecatoresc - parerea mea ca nu, EOS foloseste plicuri marcate "executare silita" doar pentru a speria debitorii. Iar "agentul de executare silita" care semneaza documentele este de regula angajatul lor, nicidecum vreun executor judecatoresc - iar EOS nu poate face executarea silita decat printr-un executor judecatoresc. Daca documentele primite nu emana de la biroul executorului judecatoresc, stati linistit, nu e vorba de nicio executare silita, ci doar de o incercare de intimidare.
2. Cesiunea de creanta intre BRD si EOS trebuia: fie 1) sa va fie notificata de catre BRD, fie 2) sa fie inregistrata in Arhiva de Garantii Reale Mobiliare. Daca niciuna din cele doua nu s-a intamplat, puteti pur si simplu sa ignorati solicitarile EOS de a plati. Inteleg ca nu ati primit notificare de la BRD. Pentru Arhiva e simplu de verificat - intrati pe site-ul acesteia. Mai exista un element ajutator: de regula hartiile care vin de la EOS au undeva in josul paginii, scris cu litere mici, numarul inregistrarii la Arhiva. Atentie din nou: s-ar putea sa gasiti mai multe numere de inregistrare, pentru ca EOS si-a tot cedat creante de la o firma EOS la alta firma EOS (dincate am vazut eu pana acum au cel putin vreo trei-patru asemenea firme in "gupul EOS"). Singura inregistrare de cesiune la Arhiva care va intereseaza daca exista sau nu este cea de la BRD si prima firma din grupul EOS! Daca aceasta nu e inregistrata, puteti ignora solicitarile EOS. [din experienta va pot spune ca, de ex. in cazul creantelor preluate de EOS de la Orange, nu apare inregistrata cesiunea de creanta de la Orange la EOS, dara apar cesiunile ulterioare intre variatele firme din grupul EOS, ceea ce nu intereseaza).
3. In privinta prescriptiei, e simplu: calculati 3 ani de la data fiecarei scadente (adica de la scadenta fiecarei rate pe care o aveati de platit catre BRD). Fiecare rata se prescrie in 3 ani de la scadenta. Acele rate pentru care s-a implinit termenul de prescriptie nu va mai pot fi solicitate de nimeni pe calea executarii silite. Si inca ceva: chiar daca toate ratele sunt prescrise, NU VA ASTEPTATI CA EOS SA INCETEZE SA VA TRIMITA TOT FELUL DE SCRISORELE!!!!OBISNUIESC SA FACA ASTA ANI BUNI DUPA CE CREANTELE S-AU PRESCRIS!! De ce, inteleg la fel de putin ca si dvs. :-) Succes!!

Post Reply