partaj

Familiei
Post Reply
javi

partaj

Post by javi » 26 Oct 2013, 15:13

salutare!acu cativa ani am divortat urmand ca ulterior sa deschidem un proces de partaj.intre timp am impartit bunurile mobile si am ramas doar cu un imobil asupra caruia nu ne intelegem.imobilu este constrit in regie proprie yar pe timpu constructiei eu nu am fost in tara fiind persoana care trimite banii.fosta sotie a cumparat materialele si factura a facut pe firma unei cunostinte si practic nu am nici un act doveditor ca am cumparat acele materiale pot dovedi banii trimisi si atat.intrebarea mea este:daca cer in instanta imobilu si sa despagubesc pe fosta sotie,cat ma poate incurca faptul ca nu am facturile din timpul constructiei

javi

Re: partaj

Post by javi » 26 Oct 2013, 15:27

pe scurt...daca cer in instanta imobilu si sa despagubesc pe fosta sotie,cat ma poate incurca faptul ca nu am facturile din timpul constructiei

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 26 Oct 2013, 15:59

Intr-un partaj dupa divort, regula generala este ca fiecare dintre soti detine 50%-50% din totalitatea bunurilor comune. Insa, precum regula spune ca se prezuma cote egale de participare, asta nu inseamna ca, daca exista dovezi solide, aceasta prezumtie nu poate fi rasturnata. Ce puteti dvs. face e sa faceti dovada banilor trimisi in acea perioada, eventual sa aveti 1-2 martori care sa sustina aceeasi teorie, iar sotiei ii revine obligatia sa dovedeasca ca a avut o contributie mai mare in acea perioada, daca va revendica o cota mai mare, in caz contrar se va imparti jumatate - jumatate. Puteti cere atribuirea imobilului in natura cu plata unei sulte.

javi

Post by javi » 26 Oct 2013, 18:50

merci,am inteles.eu dovada banilor trimisi o am,am trimis doar prin transfer bancar.eu i-am propus o suma realista in comparatie cu valoarea de piata a imobilului.ea a refuzat si eu intentionez sa merg la avocat si sa imi cer drepturile in instanta si voiam sa ma asigur ca nu fac un drum de ro fara folos,ea tot insista ca nu am facturi si nu pot dovedi ce am construit.

Post Reply