contract de scolarizare
contract de scolarizare
buna ziua,eu impreuna cu alti 15 colegi ai mei am semnat cu o firma din brasov un contract de munca plus un contract aditional de scolarizare in germania pentru 3 luni,toate bune si frumoase la inceput,asta pentru prima luna,insa noi acum nu facem scolarizare ci facem productie pentru stocul din romania,lucram cot la cot cu colegi din germania,alta problema ar fi faptul ca nu se respecta cele 3 luni de zile vor sa stam mai mult impotriva dorintei noastre,si suntem in continu amenintati ca daca nu ne convine ne trimite acasa sin ne vor obliga sa platim toti banii care sau cheltuit cu noi.acum interbarea mea ar fi daca se poate face ceva sa nu platim acei bani inapoi,va multumesc anticipat
Re: contract de scolarizare
Depinde ce anume s-a specificat in contract. Presupun ca nu puteti sa nu platiti banii inapoi, dar ramane de vazut ce anume s-a semnat...
noi avem contractul semnat pana in 30 noiembrie si acum vor sa ne oblige sa mai semnam pana in martie ,e normal?daca nu semnam ne ameninta ca ne dau afara si ne pune sa platim banii inapoi ,se poate?
Nu va poate obliga pur si simplu, dar va poate ameninta... E normal sa va propuna, nu e normal sa va oblige, dar daca noi nu stim nici ce ati semnat prima data nu va putem da raspunsuri concrete.
deci,avem un contract normal de munca,plus am mai semnat un contract aditional in care am fost de acord sa venim la scolarizare in germnania pentru durata de 3 luni de zile din 20.08 - 30.11,contract ce ne obliga sa stam la firma inca doi ani,iar daca plecam mai repede trebuie sa dam banii de scolarizare inapoi.problema e ca acasa inca nici nu sa terminat de facut hala in care vom lucra,noua ne expira durata de sedere in germania pe 30.11 cum scrie in contract si normal ar trebui sa plecam acasa,dar daca nu avem unde lucra ei vor sa ne puna sa semnam un alt act aditional la primul act aditional. am inteles ca nu ne pot obliga,dar intrebarea mea e urmatoarea,in cazul in care nu vrerau ssa semnez acest nou act aditional ce se poate intampla? conform contractului eu am respectat din toate punctele de vedere ce am semnat,stau aceste 3 luni aici in germania si apoi sa plec acasa sa continui pentru 2 ani cat am semnat cu ei ,dar daca ei nu imi pot oferi loc de munca in romania ,cine nu respecta contractul?
Vi se poate intampla ca ei sa va cheme in instanta pentru a fi obligat sa platiti suma respectiva. Dar daca puteti face dovada faptului ca dumnealor nu si-au respectat termenele contractuale etc aveti posibilitatea sa castigati.