partaj de bun comun si succesiune

Discutii privind procedura penala
Post Reply
ForMarcel

partaj de bun comun si succesiune

Post by ForMarcel » 10 Oct 2013, 13:38

Fratele meu a decedat in anul 2007. El a fost casatorit in Germania conform legii germane iar casatoria lui nu a fost transcrisa in Romania. El a decedat fara ca mentiunea casatoriei lui sa fie facuta pe certificatul lui de nastere.
In termenul legal fosta lui sotie a facut renuntare oficiala la succesiune la o judecatorie din Germania. Noi membrii familiei am facut documente privind aceptarea tacita a succesiunii si s-a eliberat Certificat e calitate de mostenitor in care sotia apare ca renuntator. La un an dupa deces sotia lui a intentat proces impotriva noastra si cere bunul comun din imobilele care au apartinut fratelui meu decedat, imobilele care au fost cumparate de defunct ca bun propriu in cota de 1/1. In timpul vietii cei doi soti au facut un act de partaj la un notar in Germania in care fiecare a acceptat ca tot ce isi cumpara fiecare in cota de 1/1 sa fie bun propriu.
Ce sanse credeti ca are fosta sotie? Cum ar trebui sa ne facem apararea? Dosarul este pe rol abia la inceput deoarece a fost suspendat 5 ani.
Va multumesc mult.

Silviu

Re: partaj de bun comun si succesiune

Post by Silviu » 10 Oct 2013, 19:04

Mi-ar placea sa vad motivarea actiunii introduse... Va recomand sa va sfatuiti cu un avocat. In functie de cele solicitate in actiune si temeiul legal invocat, totul raportat la documentele pe care le detineti se va stabili strategia de aparare.

Post Reply