exequatur

Discutii privind procedura penala
Post Reply
Guest

exequatur

Post by Guest » 19 Sep 2013, 21:54

Buna ziua!
Sunt cetatean al Rep.Moldova si al Romaniei.
Sunt casatorita cu cetatean Roman si am viza de resedinta in Cluj Napoca.
Din prima casatorie am un copil minor, care locuieste in Rep.Moldova.
Am o hotarare judecatoreasca a instantei din Moldova precum ca pot sa imi scot copilul din tara fara acordul tatului biologic si precum ca se stabileste locul de trai al copilului cu mine, mama. Pentru a fi aplicabila in Romania, aceasta trebuie recunoscuta. Va rog sa ma informati ref la procedura recunoasterii.
Si mai am o neclaritate - unde trebuie sa depun actele privind recunoasterea?
Stiu ca conform art. 170 al legii nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat care prevede : "Cererea de recunoaştere se rezolvă pe cale principală de tribunalul judeţean în circumscripţia căruia îşi are domiciliul sau sediul cel care a refuzat recunoaşterea hotărîrii străine".
Mi-a refuzat directia de documentare a populatie pe langa primaria sector 1 Bucuresti, respectiv presupun ca trebuie sa depun la tribunalul sector 1 Bucuresti.
Pe de alta parte functionarii de la directia de documentare a populatiei ma trimit la tribunal in Cluj, pe motiv ca am acolo viza de resedinta.
Va multumesc.

Leon Carmen

Re: exequatur

Post by Leon Carmen » 20 Sep 2013, 08:01

Competenta este a tribunalului de la — reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin un an imediat înaintea introducerii cererii sau
— reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin șase luni imediat înaintea introducerii cererii și în cazul în care acesta este fie resortisant al statului membru fie (...) (REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 AL CONSILIULUI)

P.S. legea 105/1992 a fost abrogata la 15 febr. 2013 odata cu intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila. Vedeti si codul de procedura civila partea finala.

Post Reply