Mi-a fost vanduta o masina cu ratele neachitate
Mi-a fost vanduta o masina cu ratele neachitate
In 2009 am cumparat de la o persoana fizica un autoturism,l.am trecut pe numele meu fara sa intampin vreo problema(rar,politie).Dupa aprox un an am fost informat de catre 2 recuperatori ca acest autoturism este de fapt,neachitat la porshe bank.Pe cartea masinii primul proprietar este persoana de la care am cumparat.o...dar este facut duplicat la carte.Cautand informatii,am descoperit ca masina a fost cumparat de la porsche bank de catre o firma din baia mare,care a dat faliment se pare.Cum s.au facut acte pe numele acelei persoane de la care am cumparat eu masina nu stiu.in fine s.au facut procese si s.a cerut executarea silita asupra masinii,care a fost refuzata,solutie definitiva si irevocabile. Anul acesta s.a facut din nou un proces se pare de catre un alt executor judecatoresc,care a obtinut hotararea judecatoreasca,lucru despre care am fost instiintat cu o somatie de la executor,nicidecum de la judecatorie.intrebarea mea este daca se poate face ceva?si daca,negasind masina,se poate trece mai departe la executari silite impotriva mea?tin sa reamintesc ca eu nu am nici o legatura cu banca,nu am semnat nici un contract ci pur si simplu am cumparat masina de la o persoana fizica vazuta pt prima data in viata mea...(in somatia primita scria ceva de genul:daca nu o sa returnez masina bancii si sa achit o suma de nush cat se trece la executarea silita prin sechestrarea bunurilor mobile"..bunuri mobile se refera la masina sau bunurile din casa?)
Re: executare silita.
pe internet,site.ul judecatoriei apare asa :"Solutie: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Irevocabilă."
Hotararea prin care s-a incuviintat executarea silita este irevocabila, insa dv. aveti dreptul sa formulati contestatie la executare si contestatie la titlu. Avand in vedere ca titlul executoriu u este reprezentat de o hotarare judecatoreasca, in cadrul contestatiei puteti formula si aparari de fond.
Contestatia se face impotriva firmei de leasing care a solicitat executarea silita.
din prezentarea ta eu am o vaga impresie ca acea firma a achizitionat masina in sistem leasing, si de fapt nu a fost cumparata. concluzia este ca proprietarul masinii este societatea de leasing.
chiar si de buna credinta tu fiind, pana la urma o sa ramai doar cu un drept de regres impotriva persoanei de la care ai cumparat tu masina, si adevaratul proprietar, respectiv societatea de leasing, poate sa ti-o ia.
s-ar putea sa ma insel, dar din ce ai spus tu, mie asa imi spune nasul.. pentru ca miroase prea tare a penal..
chiar si de buna credinta tu fiind, pana la urma o sa ramai doar cu un drept de regres impotriva persoanei de la care ai cumparat tu masina, si adevaratul proprietar, respectiv societatea de leasing, poate sa ti-o ia.
s-ar putea sa ma insel, dar din ce ai spus tu, mie asa imi spune nasul.. pentru ca miroase prea tare a penal..
da,imi cer scuze pentru exprimarea mai putin buna.Masina a fost luata in leasing,de la Porsche bank,de catre o firma Silva din baia mare,iar atunci cand aceasta firma s.a inchis,ratele nu s.au mai platit la masina.Pe cartea masinii,cum ziceam apare prim proprietar domnul de la care am cumparat.o,,nici vorba de firma sau societate de leasing.La inmatriculare nu am intampinat nici o problema,repet...Deci Aspy,dupa cum zici tu,eu o sa pierd masina,nu?In cazul in care masina nu este gasita,ce se intampla? O alta nelamurire este modul in care s.au facut acte la masina,cum de apare prim proprietar persoana de la care am luat.o si nu firma? As putea da in judecata si RAR.ul pentru acest lucru?
cu scuzele de rigoare pentru raspunsul intarziat, parerea mea este ca vei pierde masina..
intr-un contract de leasing transferul proprietatii se face dupa terminarea contractului si achitarea tuturor ratelor, plus a valorii reziduale. in aceste conditii, proprietarul de drept ramane firma de leasing.
eu as formula plangere penala impotriva tuturor celor implicati, sunt aspecte care nu prea pot fi clarificate altfel, cele pe care de fapt le-ai amintit si tu: cum s-au facut actele la masina, cum de apare alt proprietar, etc..
intr-un contract de leasing transferul proprietatii se face dupa terminarea contractului si achitarea tuturor ratelor, plus a valorii reziduale. in aceste conditii, proprietarul de drept ramane firma de leasing.
eu as formula plangere penala impotriva tuturor celor implicati, sunt aspecte care nu prea pot fi clarificate altfel, cele pe care de fapt le-ai amintit si tu: cum s-au facut actele la masina, cum de apare alt proprietar, etc..
Re: Mi-a fost vanduta o masina cu ratele neachitate
Buna ziua .ptr cel ce a cumparat masina si care este acum proprietar va rog sa ma contactati .suntem mai multi pagubiti in acest fel de porche bank care nu a respectat contractul de credit si cu ajutorul unor functionari ai banci au creat un sir de inselaciuni.procesul penal a inceput impotriva PORCHE BANK.TEL 0723362447 CATALIN