Buna ziua, apelez la dvs. in speranta de a ma ajuta sa rezolv o situatie, cel putin in ce ma priveste, fara precedent. In decursul ultimului an si jumatate am castigat trei contestatii enuntate impotriva a trei procese-verbale de contraventie pentru circulare fara rovigneta valabila. Motivul sustinut a fost faptul ca detineam taxa de rovigneta achitata atat pentru perioada mentionata de contestatii cat si inainte si dupa respectivele perioade, dar ca, dintr-o eroare a firmei imputernicite care s-a ocupat de reinnoirea rovignetei pentru automobilul proprietate personala x56xxx, rovigneta a fost emisa pentru numarul x57xxx. Ca sa intelegeti, firma respectiva a intocmit actele impreuna cu cineva de la firma la care lucrez, o persoana care se ocupa de intreaga documentatie a firmei noastre, inclusiv achitarea/reinnoirea de rovignete ale tuturor angajatilor. Numarul de masina mi-a fost trimis gresit de catre persoana in cauza, dar cu seria de sasiu corecta, iar firma de profil a notat numarul meu gresit, preluat asa din mail, dar au lasat sa se autocompleteze seria de sasiu in functie de numar, pe care nu au mai verificat-o cu seria trimisa de firma noastra.
La dosar am atasat toate actele doveditoare - Copie rovigneta, Bon fiscal care atesta plata rovinietei, Talonul masinii, Permis de conducere. Dupa cum spuneam am castigat cele trei contestatii, doua anul trecut, una vara aceasta. Problema este ca tocmai am primit o citatie in care sunt informata ca sunt chemata in proces cu CNADNR-CESTRIN in calitate de parata pentru recurs la anularea procesului de contraventie la care am primit castig de cauza acum o luna. Motivul invocat de ei: "Un fapt foarte important pe care instanta de fond nu l-a retinut in prezenta cauza este culpa intimatului. In trafic autovehicului se identifica dupa numarul de inmatriculare nu dupa numarul de identificare. Intimatul a ajuns in situatia de a fi sanctionat contraventional datorita culpei sale exclusive, pentru ca atunci cand a achizitionat rovigneta nu a verificat ca datele inscrise pe aceasta sa corespunda cu datele din certificatul de inmatriculare. Practic datorita culpei intimatului, care a achizitionat un produs neconform cu realitatea, partea care a suferit un prejudiciu este compania noastra, care a trebuit sa suporte costul cu tiparirea procesului verbal, comunicarea acestuia si celelalte cheltuieli aferente". Si se cere casarea sentintei recurate si mentinerea sanctiunii amenzii. Parerea mea este ca daca logica lor se considera a fi corecta, atunci ei detin banii mei pe un produs "neconform cu realitatea", ceea ce imi spune ca orice logica de protectie a consumatorului presupune returnarea imediata a sumei respective. Eu am platit in acelasi an doua rovignete, una pe numarul completat gresit in fisierele firmei care a intocmit listele, una pe numarul corect, imediat ce am constatat eroarea survenita. Ce parere aveti despre aceasta situatie si cum ma sfatuiti sa actionez? Multumesc anticipat. Cu consideratie,
intampinare la recurs cestrin - rovigneta
Re: intampinare la recurs cestrin - rovigneta
Formulati Intampinare sau angajati un avocat sa o faca, n-o sa v-o motiveze nimeni aici. Insistati pe mentinerea hotararii instantei de fond ca temeinica si legala si respingerea recursului ca nefondat.