Buna seara.As vrea sa stiu daca dupa 10 ani de concubinaj,partenerul meu are drept la locuinta mea,proprietate personala dobandita in anul in care am inceput relatia cu el(concubinajul)?Proprietatea mea a fost un apartament dobandit inainte cu contract de subinchiriere iar ulterior(dupa 2 ani) a fost achizitionat de mine pe numele meu,cu banii mei.
P.S:Intrebare adresata de matusa mea!
Concubinaj 10 ani
Exista si situatia mandatului fara reprezentare, o forma de simulatie, spre ex. daca el pote dovedi ca banii au fost de la el, iar in contractul de cumparare a casei apare matusa...desi el trebuia sa fie cumparatorul, dar in fapt nu a putut datorita prevederilor legale care nu ii dadeau acest drept...dar e foarte greu din punct de vedere procesual pentru el...insa, eu daca as fi avocatul lui...asta as face.
Asa cum am spus si Selenei nnForumul asta e in mod special pentru a ne sprijini intre noi cei cu pregatire juridica cei straini de subiect nu vor intelege asa cum trebuie anumiti termeni si anumite proceduri!nn
Ai inteles ce a spus IGNITE?
Consultati oameni buni un avocat cand aveti probleme importante!
Daca ai studii juridice esti norocos inseamna ca ai inteles ce am spus si eu si Ignite
Nu iti fac tie morala, dar putina educatie juridica nu strica pe forum. Azi mi-a venit o persoana la cabinet dupa ce a facut numai prostii ca a citit el pe net iar in recurs.. nu prea mai ai ce face!
Probabil ca va pierdesi casa si masa....
O zi buna!
Ai inteles ce a spus IGNITE?
Consultati oameni buni un avocat cand aveti probleme importante!
Daca ai studii juridice esti norocos inseamna ca ai inteles ce am spus si eu si Ignite
Nu iti fac tie morala, dar putina educatie juridica nu strica pe forum. Azi mi-a venit o persoana la cabinet dupa ce a facut numai prostii ca a citit el pe net iar in recurs.. nu prea mai ai ce face!
Probabil ca va pierdesi casa si masa....
O zi buna!
da...dar daca stam sa ne gandim...nu prea avem cum evita anumite explicatii care sunt stric juridice...tehnice...
nu are nimic ca venit de abia in recurs...e constient nu?
sau daca pierde...da vina pe tine, nu? pai da.
sau a venit pentru ca tu te intelegi bine cu judecatorii si clientul spera ca poate iese ceva...chiar daca in recurs?
nu are nimic ca venit de abia in recurs...e constient nu?
sau daca pierde...da vina pe tine, nu? pai da.
sau a venit pentru ca tu te intelegi bine cu judecatorii si clientul spera ca poate iese ceva...chiar daca in recurs?
Re: Concubinaj 10 ani
Indiferent de durata concubinajului, bunurile dobândite împreună nu sunt considerate bunuri comune ca si în cazul căsătoriei, ci se împart în funcţie de contribuţia fiecăruia. În cazul unui imobil cumpărat de concubini, cota parte a fiecăruia va fi stabilită de instanţă în funcţie de contribuţia fiecăruia la achiziţionare.