Teren vandut de doua ori
Teren vandut de doua ori
Am cumparat de la o persoana un teren.Persoana avea inscris la cadastru pe numlele ei acel teren,deci acte corecte,in buna regula.Contractul de vanzare-cumparare a fost facut in forma autentica la notariat.Terenul a fost trecut la cadastru pe numele meu.Aflu de putina vreme ca persoana care foloseste terenul are de fapt un contract de vanzare-cumparare de mana,cu un avans si plata in transe.Dina anul trecut din octombrie nu a mai facut nici o plata,iar suma platita pana acum este undeva la jumatate din cat era scris in contractul de mana.Acum inteleg ca omul deschide actiune in instanta ca sa ceara intabularea pe teren.In concluzie banuiesc ca eu voi pierde si terenul si banii.Are sanse sa castige procesul acest om?In contractul de mana nu se specifica o data anume cand are scadenta.Este incheiat acum doi ani si jumatate.Va rog din suflet sa-mi spuneti parerile voastre.multumesc.
Re: Ajutor!!!!!!!!!!!
Nu faceti nimic
Poate omul respectiv e doar un inpostor care a scris el un contract de mana. Poate nu a platit nici avans nici rate...sau poate nu are dovezi in acest sens.
Sau puteti sa-l vindeti inainte de a se ajunge in instanta.
Poate omul respectiv e doar un inpostor care a scris el un contract de mana. Poate nu a platit nici avans nici rate...sau poate nu are dovezi in acest sens.
Sau puteti sa-l vindeti inainte de a se ajunge in instanta.
Re: Teren vandut de doua ori
Nu este un impostor,cred,are un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata cum se numeste,si a platit rate pana in septembrie anul trecut,pentru ca este semnatura fostului proprietar in dreptul fiecarei rate.Si da,din pacate am aflat ca s-a deschis procesul in instanta,cerandu-se hotarare judecatoreasca pentru intabularea lui.
Re: Teren vandut de doua ori
Acel contract scris de mana valoreaza doar promisiune de vanzare cumparare , deoarece potrivit legii , dreptul de proprietate asupra terenurilor se dobandeste numai prin act autentic .
Avand in vedere ca dvs. ati incheiat un asemenea act autentic , sunteti proprietarul de drept si de fapt al acelui teren , acesta fiind deja intabulat pe numele dvs.
Cel care are contractul de mana nu va putea obtine in instanta constatarea vanzarii cumpararii si dobandirea proprietatii .
El este liber sa ceara orice in instanta , dar asta nu inseamna ca va si obtine .
Asa cum am spus si mai sus , contractul lui de mana nu inseamna nimic mai mult decat o promisiune de vanzare cumparare , putandu-se intoarce eventual impotriva vanzatorului care nu si-a respectat promisiunea de vanzare pentru a-i solicita despagubiri , dar am inteles ca nici cumparatorul nu mai platise de ceva vreme ratele ...
Dvs. l-ati lasat pe cel care are contractul de mana sa foloseasca terenul in continuare sau el nu vrea sa paraseasca terenul ?
Daca el nu vrea sa paraseasca terenul , trebuie sa-l chemati in judecata pentru a obtine posesia terenului , sau cel mai bine , ati putea interveni in procesul deja inceput de el , pentru a va sustine drepturile si a solicita posesia terenului de la cel care il detine fara nici un drept .
Bafta !
Avand in vedere ca dvs. ati incheiat un asemenea act autentic , sunteti proprietarul de drept si de fapt al acelui teren , acesta fiind deja intabulat pe numele dvs.
Cel care are contractul de mana nu va putea obtine in instanta constatarea vanzarii cumpararii si dobandirea proprietatii .
El este liber sa ceara orice in instanta , dar asta nu inseamna ca va si obtine .
Asa cum am spus si mai sus , contractul lui de mana nu inseamna nimic mai mult decat o promisiune de vanzare cumparare , putandu-se intoarce eventual impotriva vanzatorului care nu si-a respectat promisiunea de vanzare pentru a-i solicita despagubiri , dar am inteles ca nici cumparatorul nu mai platise de ceva vreme ratele ...
Dvs. l-ati lasat pe cel care are contractul de mana sa foloseasca terenul in continuare sau el nu vrea sa paraseasca terenul ?
Daca el nu vrea sa paraseasca terenul , trebuie sa-l chemati in judecata pentru a obtine posesia terenului , sau cel mai bine , ati putea interveni in procesul deja inceput de el , pentru a va sustine drepturile si a solicita posesia terenului de la cel care il detine fara nici un drept .
Bafta !