Am o problema care consta in : Un grup de indivizi m a atatcat intr-o zi, eu fiind cu inca cineva.Am apucat sa ma apar lovind pe unul din ei in fata, provocandu-i umflarea si invinetirea ochiului, apoi fugind pentru a scapa de ei.La cateva zile, stand pe banca cu prietena mea, am primit un pumn in fata pe la spate.M-am ridicat si am ripostat ca sa ma apar , agresorii fiind in superioritate numerica, si l am lovit pe unul din ei destul de tare, avand certificat medico-legal cu ingrijiri medicale de 21-22 zile.Acesta a recunoscut ca m-a lovit primul in timp ce eram pe banca.Acum acesta ma ameninta cu prtentia unor daune materiale sau chiar cu inaintarea catre luarea unor masuri legale.As dori sa stiu cum sta situatia de fapt din punct de vedere legal.Mentionez ca certificatul medico-legal este emis urmatoarea zi dupa ce s-a intamplat ultimul eveniment violent.Va multumesc.
Mentionez ca in data de 13.06.2013 s a inceput urmarirea penala.Va multumesc.
Vatamare Corporala Inceperea Urmaririi Penale
Re: Vatamare Corporala Inceperea Urmaririi Penale
Problema dvs consta in mai multe probleme. Consultati un avocat caruia sa ii explicati tot ceea ce s-a intamplat si care sa va reprezinte la urmarirea penala.
Buna ziua !
Problema dv. poate fi solutionata chiar daca a inceput urmarirea penala.
Daca doriti o consultatie de specialitate ma puteti contacta la nr. 0724619081 sdau pe e-mail mirceapelea@yahoo.com
Sa aveti o zi frumoasa !
Cu resperct,
avocat titular
Mircea PELEA
Problema dv. poate fi solutionata chiar daca a inceput urmarirea penala.
Daca doriti o consultatie de specialitate ma puteti contacta la nr. 0724619081 sdau pe e-mail mirceapelea@yahoo.com
Sa aveti o zi frumoasa !
Cu resperct,
avocat titular
Mircea PELEA
In principal urmarirea penala era normal sa inceapa impotriva dvs. insa din ceea ce expuneti solutia va fi de netrimitere in judecata.
In cauza poate fi retinuta scuza provocarii. Insa trebuiesc administrate probe in acest sens.
Cu titlu de exemplu. .
Neretinerea disp. art. 73 lit. b, c, C.p.p. – Constatarea inexistentei probelor ce sa confirme existenta provocarii.Judecatoria Caracal, prin Sent. pen. nr. 511/11 aprilie 2005, a dispus condamnarea inculpatilor G.F. si G.M. la pedeapsa de 7.000.000 lei amenda penala fiecare pentru savârsirea infractiunii de lovire – art. 180 C.p - dispunând achitarea acelorasi inculpati pentru savârsirea infr. de insulta si amentiare.Prin aceeasi sent. pen, a fost solutionata si latura civila a cauzei, respingându-se cererea partii vatamate M.D. privind obligarea inculpatilor la plata unor daune morale si s-au constatat achitate cheltuielile de spitalizare catre C.A.S. Olt .Împotriva acestei sent. pen., au declarat recurs inculpatii criticând-o pentru netemeinicie sub aspectul gresitei evaluari a probatoriului adminsitrat în cauza, în sensul ca, fara temei, prima instanta, nu retinuse în favoarea lor, circumstanta atenuanta a provocarii, situatia de fapt, constând în aceea ca partile vatamate lovisera pe inculpati .Tribunalul Olt - Sectia Penala, a pronuntat Decizia nr. 582/17 iunie 2005 prin care a respins ca nefondate recursurile declarate în cauza.A stabilit instanta de control ca prima instanta a respectat drepturile partilor si a administrat toate probele necesare în vederea aflarii adevarului, probe care au fost în mod complet si just apreciate.Astfel, în mod corect, instanta de fond nu a retinut în favoarea inculpatilor circumstanta atenuanta a provocarii prev. de art. 73 lit. b C.p., în cauza neexistând probe care sa confirme aceasta aparare, în sensul existentei unui atac din partea partilor vatamate.
AV LOREDANA PRUNA
TEL 0740050079
Cu titlu de exemplu. .
Neretinerea disp. art. 73 lit. b, c, C.p.p. – Constatarea inexistentei probelor ce sa confirme existenta provocarii.Judecatoria Caracal, prin Sent. pen. nr. 511/11 aprilie 2005, a dispus condamnarea inculpatilor G.F. si G.M. la pedeapsa de 7.000.000 lei amenda penala fiecare pentru savârsirea infractiunii de lovire – art. 180 C.p - dispunând achitarea acelorasi inculpati pentru savârsirea infr. de insulta si amentiare.Prin aceeasi sent. pen, a fost solutionata si latura civila a cauzei, respingându-se cererea partii vatamate M.D. privind obligarea inculpatilor la plata unor daune morale si s-au constatat achitate cheltuielile de spitalizare catre C.A.S. Olt .Împotriva acestei sent. pen., au declarat recurs inculpatii criticând-o pentru netemeinicie sub aspectul gresitei evaluari a probatoriului adminsitrat în cauza, în sensul ca, fara temei, prima instanta, nu retinuse în favoarea lor, circumstanta atenuanta a provocarii, situatia de fapt, constând în aceea ca partile vatamate lovisera pe inculpati .Tribunalul Olt - Sectia Penala, a pronuntat Decizia nr. 582/17 iunie 2005 prin care a respins ca nefondate recursurile declarate în cauza.A stabilit instanta de control ca prima instanta a respectat drepturile partilor si a administrat toate probele necesare în vederea aflarii adevarului, probe care au fost în mod complet si just apreciate.Astfel, în mod corect, instanta de fond nu a retinut în favoarea inculpatilor circumstanta atenuanta a provocarii prev. de art. 73 lit. b C.p., în cauza neexistând probe care sa confirme aceasta aparare, în sensul existentei unui atac din partea partilor vatamate.
AV LOREDANA PRUNA
TEL 0740050079