drepturi salariale

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Guest

drepturi salariale

Post by Guest » 21 Jul 2013, 14:52

buna ziua!
Din data de 10.05.2013 sunt angajat la o firma de transport marfuri din Romania. Mentionez ca firma din Romania nu are nici un camion sau mijloc de transport marfuri. aceasta firma are nume asemanator cu o firma din Germania si au in comun acelasi patron. In data de 11.05.2013 am fost trimis in Germania sa lucrez pe camioanele firmei din Germania. am primit un acord scris intre cele doua firme prin care mi se dadea dreptul sa conduc camioanele firmei germane. Contractul de munca din Romania este pe salariul minim pe economie. In contract se specifica ca activitatea se desfasoara in tara si strainatate ca voi primi spor de noapte si ore suplimentare. dupa 8 saptamani am fost rechemat in tara pentru 2 saptamani repaus,urmand sa plec din nou. in data de 15 luna iulie,fiind zi de salar si de plata a diurnei care a stabilit-o patronul la 40 eur0 /zi am constatat ca mi sau virat in cont cu 620 euro mai putin. Am intrebat pe reprezentantul firmei din Romania ce se intampla si mi-a raspuns ca am avut luat avans 200 euro si 400 au fost retinuti pentru garantie convorbiri telefonice. mai mult de atat cand am intrebat de sporurile de noapte si cele pentru sambata si duminica, mi s-a comunicat ca as putea sa incep sa-mi caut de lucru la o alta firma. drept pentru care nici nu m-a chemat in momentul plecarii in Germania,eu ramanand in Romania.La firma din Romania m-am prezentat in fiecare zi la ora 8 pentru a mi se da de lucru,dar nu era nimeni. Acum reprezentantul roman e plecat in Germania.
1.Cum pot sa-mi recuperez sumele pe care mi le datoreaza?
2.Lucrand pe alte masini decat cele ale firmei din RO,este deplasare sau detasare?
3.Cine are obligatia sa ma plateasca,tinand cont de prevederile legale si CE cu dreptul angajatului de a fi retribuit,unde este mai avantajos?
4.Poate sa-mi desfaca patronul din Ro contract de munca unilateral si fara sa ma anunte?
5.pot face plangere penala pentru inselaciune in contract,intrucat nu am fost instiintat de faptul ca merg in delegatie(deplasare)sau delegare si care sunt atributiile mele si cum voi fi remunerat?

Cuculis

Re: drepturi salariale

Post by Cuculis » 22 Jul 2013, 10:08

Aveti 2 posibilitati. Fie va judecati in Romania cu angajatorul Romana, in virututea aceelei intelegeri.
Fie va judecati cu cel strain la care ati fost detasat, prin somatie de plata internationala.

Post Reply