Reabilitare termica_invocare art.24, alineat (6)din HG 1588/

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
silviu1975

Reabilitare termica_invocare art.24, alineat (6)din HG 1588/

Post by silviu1975 » 17 Jul 2013, 09:33

Buna ziua,

Am mai postat cateva intrebari pe acest Forum si doresc sa multumesc tuturor pentru raspunsuri sin special aduc multumiri doamnei "elga50".
Situatia actuala este:
- asociatie cu 14 proprietari
- in Octombrie 2007 au vandut acoperisul+uscatoria unei firme care a construit o 4 apartamente (3 la mansarda + 1 la parter). Pentru aceasta au primit fiecare o suma de bani.
- actual, suntem 18 apartamente -> 18 proprietari.
- din 2008 am fost inclusi pe lista Primariei de reabilitare -> fara succes pana in acest moment
- acum 1 luna am hotarat (si avem acordul Primariei) de a face reabilitarea termica pe cont propriu cu o firma particulara
- avem 2 intalniri ale proprietarilor (cu Procese verbale semnate) in care avem 11 proprietari "pentru", 1 neprezentat si 6 impotriva: cele 4 apartamente nou infiintate in 2008, si 2 apartamente din cele 14 initiale.
- motivul invocat de cei ce nu sunt de acord este ca, pe baza art.24, alineat (6)din HG 1588/2007 sumele primite in 2007 trebuiau/trebuiesc alocate pentru reabilitare.
In aceasta situatie, intrebarile sunt:
- daca HG1588 este aplicabila din 18.01.2008, este relevant acest articol in cazul contractului incheiat in 2007? Adica, sumele primite de cei 14 initiali trebuiesc alocate la aceasta reabilitare in 2013?
- cu majoritatea de 11 "pentru" (din 18) avem sanse de reusita pentru recuperare bani in instanta? Sumele ce ne revin vor fi integrate la Cheltuielile gospodaresti incepand cu luna August 2013.

Mentionez ca, in 2009, EU am cumparat unul din cele 14 apartamente initiale. Si sunt de acord cu izolarea in conditiile in care nu se tine cont de ce banii s-au primit pe mansarda.

Va multumesc.

".....(6) Venitunile obtinute de asociatia de proprietari din activitati economice sau din alte activitati desfasurate se constituie ca fond special si se vor utiliza in exclusivitate pentru imbunatatirea confortului si eficientei condominiului, pentru intretinerea Si repararea proprietatii comune, potrivit art. 45 aIin. (3) din Legea nr. 230/2007. In aceste venituri se cuprind si cele obtinute din inchirierea unor spatii aflate in proprietate comuna indiviza, a spatiiIor pentru instalarea de reclame si pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum si alte venituri obtinute din orice sursa, in conditile Iegii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociatiei de proprietari, nu se platesc proprietarilor, nu pot fi folosite Ia constituirea sau Ia completarea fondulul de rulment si nu pot fi folosite Ia plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilitati. Acest fond va fi depus in contul asociatiei de prcprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli."

Post Reply