Va rog putin suport juridic , am o actiune in instanta pentru obligatia de a face (am cerut debransarea caloriferelor) , Parati : doua Asociatii + RADET , exista cereri depuse la Asociatiile de Proprietari + RADET din iunie 2012 , e vorba de doua imobile , la ambele am acordul vecinilor , la unul doar exista acordul scris al Asociatiei exprimat prin hotărârea adunării generale - "conform cu originalul" (dar nu mi-a fost completata in format tipizat RADET) , la celalalt Administratora n-a furnizat vreun raspuns cererii mele , ambele asociatii au cereri inregistrate solicitindu-li-se sa completeze anexele tipizate RADET (si chiar reveniri la cereri , in 2013) dar nu le-au onorat decit partial si nu in format tipizat RADET . In Intimpinare, RADET cere respingerea actiuni pe motiv ca "cererea obligatorie tipizata nu se regaseste la regie" (desi exista cereri de debransare in temeiul preved. L 325 / 2006). Instanta mi-a cerut sa revin asupra temeiurilor de drept (deci , ce temeiuri de drept mai gasim aici ???) in care solicit:
A.1. ASOCIATIA-Sa completeze fara intirziere documentele tipizate RADET necesare debransarii
A.2. ASOCIATIA-Sa-si dea acordul scris , exprimat prin hotărârea adunării generale
B.1 RADET Constanta-Sa solutioneze cererile de debransare depuse la registratura sa in temeiul preved L 325 / 2006
B.2 RADET Constanta--Sa procedeze la deconectarea imobilelor pe baza intrunirii conditiilor cumulative prevazute in L 325 / 2006 si nu conditionind completarea (imposibila daca nu mai exista un debransat legal pe scara) unei cereri aprobata prin HCA RADET / 29.04.2011 desi o schimba de la an la an pe site (http://www.radet-constanta.ro/documente ... ansare.pdf)
C Obligarea Paratilor solidar si proportional la repararea oricarui prejudiciu cauzat de imposibilitatea debransarii in 2012 (plata costurilor de incalzire coresp. sezonului 2012-2013). Aici s-a precizat intr-un alt dosar (Ordon Presedin. respinsa):"Chiar daca s-ar admite ca , urmare a unei cereri introduse pe dreptul comun , nu s-ar solutiona cererea pina la inceperea furnizarii agentului termic de catre RADET , eventuala paguba creata reclamantilor nu este ireparabila in conditiile admiterii cererii pe dreptul comun , pe calea obligatiei de a face , insotita de daune-interese.)
D. Admisibilitatea debransarii prin Ordonanta Presedintiala (deoarece am avut in 2012 actiune in Instanta de debransare prin OP si mi-a fost respinsa pe motiv ca nu exista fond - drept comun , am reiterat cererea dupa ce am deschis actiunea pe drept comun) . OP a fost motivata atit in temeiul stoparii procedurilor abuzive utilizate de RADET Constanta in debransare precum si pentru prevenirea oricaror alte prejudicii (in ianuarie 2012 s-a produs o inundatie prin spargerea unui calorifer nou - aflat in garantie ! - datorita suprapresiunii si apei netratate RADET , nu era nimeni acasa si apartamentul meu precum si al vecinei de jos au fost inundate / distruse) si , de asemeni , ca incalcarea dreptului la proprietate persista deja de mult timp , debransarea fiind imposibila pina la inceperea sezonului 2012-2013 si probabil fara OP nu va fi posibila nici pina la inceperea sezonului de incalzire 2013-2014).
Va multumesc
Actiune debransare RADET