schimbare de sex

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
hermes

schimbare de sex

Post by hermes » 29 Apr 2013, 09:31

Buna ziua,
Legislatia romaneasca este destul de vaga in privinta schimbarii de sex, desi Romania este membra UE se pare ca nu exista precedente notabile in privinta schimbarii de sex. Am nevoie de un avocat bun (pregatit si lipsit de prejudecati) care sa ma ajute sa dobandesc schimbarea certificatului de nastere si a prenumelui. Prefer sa discut personal amanuntele necesare. Va multumesc.

Guest

Re: schimbare de sex

Post by Guest » 03 May 2013, 17:38

ce ai frate ai inebunit de tot

hermes

Post by hermes » 08 May 2013, 06:57

:) dincolo de faptul ca raspunsul tau este agramat,ce te sperie ? ::))

Guest

Post by Guest » 19 Jun 2013, 16:10

Ce treaba are certificatul de nastere? Acolo scrie cum te-ai NASCUT si nu in ce te-ai transformat mai tarziu.

C_A_Coltuc

Post by C_A_Coltuc » 20 Jun 2013, 08:58

Ati mai scris ,dar nu raspundeti la telefon

bobocel

Post by bobocel » 26 Jun 2013, 13:14

Daca nu raspunde la telefon, inseamna ca este mai timid/timida. :D ............ Glumesc.

Hermes, daca te-ai transformat deja, banuiesc ca ai primit si o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Numai atunci poti face cerere pentru schimbarea numelui, prezentand actul medico-legal in care se mentioneaza schimbarea de sex, pentru ca cererea de schimbare a numelui trebuie sa fie intemeiata. Cererea se depune la serviciul de stare civila din raza teritoriala unde locuiesti.

Citeste ordonanta Guvernului Romaniei nr. 41/2003 - privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice

"Cererea de schimbare a numelui trebuie însoţită de următoarele acte:

- Copii legalizate de pe certificatele de stare civilă;
- Un exemplar al Monitorului Oficial al României, partea a III-a, în care a fost publicat extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an
- Consimţământul dat în formă autentică, al celuilalt soţ, în cazul numelui de familie comun, purtat în timpul căsătoriei sau al celuilalt părinte în cazul schimbării numelui şi/sau a prenumelui pentru copilul minor;
- Cazierul judiciar al solicitantului;
- Cazierul fiscal al solicitantului - de la Administraţia financiară, iar pentru persoanele cu statut de cetăţean român cu domiciliul în străinătate (C.R.D.S.) se va solicita o declaraţie dată în formă autentică pe propria răspundere, din care să rezulte dacă au sau nu datorii faţă de statul român.
- Copii acte de identitate ale solicitantului respectiv persoanelor care-şi dau consimţământul.

*Cererea de schimbare a numelui se publică în M.O. al României, Partea a III-a prin grija şi pe cheltuiala petiţionarului.

Cererea tip, necesară publicării în Monitorul Oficial, se obţine de la Serviciul de Stare Civilă şi va fi vizată de ofiţerul stării civile.
(cererea vizată şi însoţită de copii ale certificatelor de stare civilă şi cărţii de identitate se trimite, fie direct - prin poştă, fie prin intermediar la R.A. Monitorul Oficial)

În termen de 30 de zile de la publicarea extrasului în M.O. orice persoană interesată poate face opoziţie la aceste cereri, mai puţin în situaţia în care solicitantul cere schimbarea numelui pentru expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau în alt mod.

Termenul de soluţionare
- aprox. 60 de zile

Dacă cererea de schimbare a numelui a fost admisă solicitantul va fi înştiinţat, urmând ca în termen de 90 de zile să se prezinte pentru achitarea unei taxe extrajudiciare de timbru de 11 lei şi pentru depunerea certificatelor de stare civilă (naştere, căsătorie şi naştere ale copiilor minori) în original, completează cereri individuale pentru obţinerea fiecărui certificat de stare civilă cu numele/prenumele nou potrivit dispoziţiei.
După obţinerea noilor certificate de stare civilă petentul este îndrumat să se adreseze Serviciului de Evidenţă a Persoanelor în vederea obţinerii unei noi cărţi de identitate potrivit noilor certificate şi a dipoziţiei de schimbare de nume.

Dacă cererea de schimbare a numelui a fost respinsă, dispoziţia de respingere se comunică în termen de 10 zile de la emitere, direct solicitantului, care poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004."

hermes

Post by hermes » 30 Jun 2013, 17:33

:) banuiala de timiditate, oricum o exprimati, este eronata, departe de mine notiunea. Cat despre cealalta banuiala ca as poseda deja o hotarare judecatoreasca mi se pare ca am fost destul de clar, doresc sa schimb certificatul de nastere, in consecinta toate actele de stare civila. Exista mai multe variante de a trece prin acest proces complex, eu am ales sa primesc actele ca bonus la sfarsitul travaliului. :) nu cer incuvintarea instantei ptr tratamentul hormonal, sau operatii,(am terminat operatiile si sunt in al 3-lea an de tratament) cer doar schimbarea actelor in conformitate cu mine cel de astazi. Va multumesc ptr raspuns,nu am mai intrat pe site ptr ca multa vreme nu a gasit nimeni ceva interesant sa-mi scrie, in afara de cei carora le multumesc ca ma injura, desigur :) Multumesc ptr recomandare, am citit ordonanta.
Sanatate tuturor si respect celor care s-au ostenit sa-mi scrie.

Post Reply