cheltuieli de judecata

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
aadynna

cheltuieli de judecata

Post by aadynna » 28 Oct 2005, 16:42

unde se platesc cheltuielile de judecata stabilite prinr-o hotarare in penal?

bog28

Post by bog28 » 28 Oct 2005, 17:36

intereseaza-te la biorul penal al instantei care a dispus aceasta pedeapsa.intreaba de BIROUL PENAL.
oricum, ai 3 luni de la data ramanerii definitive a hoarrarii

dricaru

Post by dricaru » 29 Oct 2005, 17:06

La CEC
Si se trimite apoi originalul la Bir exec penale

Dyana

Post by Dyana » 29 Oct 2005, 21:23

Te intereseaza cheltuielile judiciare facute de parti sau cele avansate de stat?Pentru ca exista diferente.Daca ai fost obligat(a)la plata de cheltuielilor de judecata(judiciare facute de parti),acestea se executa potrivit legii civile.Adica,daca vrei sa platesti mai repede si sa nu astepti somatie de la executor(cand creditorul tau va face forme de executare sa-si recupereze cheltuielile de judecata),poti sa faci o somatie prin executorul judecatoresc,creditorului tau,prin care ii aduci la cunostinta ca la data de...,vrei sa-i platesti suma datorata.
Daca creditorul nu se prezinta la data si locul pe care tu il stabilisesi sau ,desi se4 prezinta refuza sa primeasca ceea ce-i datorezi(aceasta procedura e valabila si pentru despagubirile civile stabilite prin hotararea penala)executorul va incheia un proces -verbal despre aceste aspecte,iar tu vei putea sa consemnezi suma datorata la C.E.C.la dispozitia creditorului tau,iar chitanta o depui la executorul judecatoresc competent(adica cel de pe langa instanta domiciliului creditorului).Si asa ai scapat!Si in plus,eviti sa suporti si cheltuielile cu executarea (taxe,onorariu executor),care pot fi destul de mari.

dricaru

Post by dricaru » 30 Oct 2005, 12:36

Dyana...probabil ca esti studenta sau avoc civilist...
Nu ma intelege gresit..tu ai dreptate...zici ca din cartzi...dar e cea mai alambicata formula posibila.
In practica, se trimit banii cu mandat postal!
Mai simplu,nu-i asa?

Dyana

Post by Dyana » 31 Oct 2005, 21:28

Dricaru,raspunsul era pentru cine intrebase(aadynna),nu pentru tine,draga.Am vrut sa-i dau un raspuns cat mai complet.Si nu cred ca am gresit cu absolut nimic,chiar daca nu sunt penalista ca tine(presupun ca esti jude la o sectie penala sau avocat penalist).Totusi,nici in penal nu sunt "studenta".
Te las pe tine sa o lamuresti pe aadynna,unde trebuie platite cheltuielile judiciare avansate de stat.
Am remarcat ca ai fost blandut cu mine,comparativ cu replicile date altora.

aadynna

Post by aadynna » 01 Nov 2005, 12:32

multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns. am platit cheltuielile de judecata catre stat la birou executari penale de la instanta care a judecat fondul.

fbucica

Re: cheltuieli de judecata

Post by fbucica » 18 Jun 2013, 19:13

Tot legat de cheltuieli de judecată, aș avea și eu o întrebare:
Am o ruda care a fost gasit vinovat intr-un dosar penal, si condamnat cu suspendare si cu plata a 1000 lei cheltuieli de judecata.
Persoana respectiva nu are niciun venit, si beneficiază de ajutor social, drept urmare nu ar avea de unde plăti cheltuielile de judecata.
Aș dori să aflu dacă există o specificație undeva care prevede acest lucru, și anume dacă condamnatul nu are posibilitatea de plată, dacă se amână plata lor, sau dacă este obligatoriu pentru a nu intra în închisoare(fiind condamnat cu suspendare).

Post Reply