pedeapsa cu suspendare + infractiune noua

Discutii privind procedura penala
Post Reply
deeamcn

pedeapsa cu suspendare + infractiune noua

Post by deeamcn » 10 Jun 2013, 15:51

am o cunostinta care se confrunta cu o problema:
in cazul in care persona are deja o pedeapsa cu suspendare si mai comite o fapta pe durata suspendarii...ce sanse exista sa nu faca inchisoare? exista vreo sansa, vreun articol, ceva?

da-ti-mi si mie niste sfaturi....
multumesc frumos!

Guest

Re: pedeapsa cu suspendare

Post by Guest » 11 Jun 2013, 17:14

deeamcn wrote:sa inteleg ca nimeni nu are nici o idee? orice idee e binevenita :cry:
Depinde de noua infractiune savarsita si de intentia cu care a fost comisa ce-a de-a doua fapta. Dati mai multe date despre cauza, altfel nu se poate spune nimic.
Sunt cazuri in care se mentine masura suspendarii executarii pedepsei, chiar si daca a mai fost savarsita o noua fapta. Vezi Cod procedura penala in acest sens

deeamcn

Re: pedeapsa cu suspendare + infractiune noua

Post by deeamcn » 14 Jun 2013, 14:20

nici eu nu stiu foarte multe detalii, stiu doar ca, prima pedeapsa, cea cu suspendare a fost pentru furt calificat, suspendarea expirand n vara anului viitor, iar incadrarea de acum este pentru instigare...acum cqa aceasta instigare e la violenta, talharie, sau furt, nu am idee :sad:

Guest

Post by Guest » 14 Jun 2013, 20:36

deeamcn wrote:nici eu nu stiu foarte multe detalii, stiu doar ca, prima pedeapsa, cea cu suspendare a fost pentru furt calificat, suspendarea expirand n vara anului viitor, iar incadrarea de acum este pentru instigare...acum cqa aceasta instigare e la violenta, talharie, sau furt, nu am idee :sad:

E destul de neprofesioal sa mergem pe supozitii, in conditiile in care nu avem nici macar cele mai elementare cunostinte despre imprejurarile cauzei, fapta, etc.
Si asa, dat fiind ca aici se dau doar unele sfaturi juridice, nu garanteaza nimeni exactitatea lor, intrucat hotararea pronuntata intr-o cauza se da in functie de numerosi factori si de probele existente la dosarul cauzei, de felul in care interpreteaza instanta de judecata probele, etc. Dar fara niciun element legat de caz, chiar ca nu poate nimeni sa isi dea cu parerea.
In ccp este mentionat ca se poate mentine masura suspendarii executarii pedepsei si se poate pronunta tot suspendare si pentru a doua fapta savarsita, insa...depinde de la caz la caz.

deeamcn

Post by deeamcn » 15 Jun 2013, 16:08

m-am interesat , si nu stiu daca detalii pe care vi le dau, pot sa fie de folos, pentru niste idei.
speta e cam asa: 2 tineri,X si Y au escaladat pe fereastra de la baie, apartamentul, unuia dintre ei...si au sustras o anumita cantitate de bijuterii. apoi, au incercat sa "scape" de ele. au vorbit cu un , un altul, numit Z.2 din cei 3( mai exact unul care a ajutat la escaladarea respectivului apartament,sa punem Y, mentionez ca in apartament nu se afla nimeni la acea ora, deci nu au fost acte de violenta si cel de al.3lea, Z), au mers intr-un loc pentru a "scapa" de respectivele lucruri, acolo, gasindu-se cu un al 4-lea individ,W, care, i-a atacat pe cei 2, le-a luat "marfa" si a fugit. ai au recunoscut vinele, toti, dar, au spus ceva de genul, ca,cel de al 3-lea, Z, in complicitate cu cel de al 4-lea, W, au planuit talharirea.in cazul asta incadrarilor lor, sunt cam asa: X autor de furt calificat , momentan in arest, la ora actuala, avand pe rol vreo trei dosare cu aceeasi tema, Y, complice la furt calificat, fara antecedente penale, Z, instigare la talharie, recidivist, pentru ca fapta asta a fost comisa in perioada de proba, care expira la anul in vara( a primit cu suspendare 1.5 ani pentru ...ceva de genul furt calificat, dar nu stiu exact), si W care nu stiu decat ca e pe talharie incadrat.

Post Reply