Divort si custodie Africa de Sud

Familiei
Post Reply
Monica66

Divort si custodie Africa de Sud

Post by Monica66 » 28 May 2013, 16:12

Buna ziua

scriu din nou cu intrebarea :sunt casatorita de 6ani in Africa de Sud cu cetatean sud-african dar si englez,avem un copil minor .Va rog dc cineva imi poate da un raspuns intrucat sunt abuzata de ani de zile doresc sa ma intorc acasa.
Pot divorta in Romania?pot cere custodie deplina in Romania?va rog din suflet un raspuns.
Am depus actele aici am infatisare in iulie,dar legea SA este ft protectiva cu drepturile tatalui astfel incat va avea drepturi egale automat cu mine.S-ar putea sa fiu in situatia de a nu putea parasi tara cu fiul meu.dc nu imi da acordul scris.
sunt disperata intrucat de peste 5 ani sunt asa abuzata fizic si mental ca nu pot descrie in cuvinte.am apelat la autoritati fara succes
va implor un sfat legal.
pot transfera macar procesul in Romania?

multumesc

Leon Carmen

Re: Divort si custodie Africa de Sud

Post by Leon Carmen » 29 May 2013, 08:35

Nu puteti transfera procesul in Ro. Trebuia sa inregistrati certificatul de casatorie la autoritatile din Romania, respectiv la Starea civila de la ultimul dvs. domiciliu. Astfel puteati deschide si in Romania o actiune de divort cu incredintare minor. Custodia deplina nu se aplica nici in Ro, decat in cazuri extreme, bine dovedite. Cat despre acordul tatalui de a parasi tara cu minorul, daca nu-l veti avea riscati o acuzatie de rapire internationala de minori, Africa de Sud fiind membra a Conventiei de la Haga/1980.

Post Reply