buna ziua, ieri in data de 16.04.2013 in jurul orei 11:20, aflat in statia taxi modarom de pe bulevardul eroilor brasov, mentionez ca eram stationat legal in acea statie in rand cu restul taximetristilor, cu usa stanga fata deschisa, protagonistul unui alt vehicul din statele meu tot in regim de taxi, a efectuat o manevra de depasire pentru a se baga in fata mea, in urma efectuarii manevrei de depasire respectivul mi-a agatat usa cu spoler-ul care era legat cu o sarma in urma altui accident, l-am atentionat ca-mi agata usa la cere in timpul atingerii spolerul masinii lui a cazut jos, s-a dat jos din masina vorbind urat ca eu i-am lovit masina, sa-i dau asigurarea, ca merge la politie, i-am zis sa mearga ca eu nu-i dau nici o asigurare ca el este vinovat nu eu. azi am fost citat de politie sa merg sa dau declaratie despre acel incident, am ajuns in jurul orei 11:15 pana a completat declaratia, pana a venit la masina, pana m-a pus sa suflu in etilotest adica mai pe la sf ca sa-l asteptam si pe respectivul ca vine din sacele, brasov, si a comparat ora mea de suflat cu ora celuilat si mi-a zis ca am trecut de 24h adica era peste 14 min de ora respectiva tinant cont ca eu ma aflam la politie inainte de trecerea celor 24h. domnul in cauza azi la politie avea date toate inscriptile de taxi jos de pe masina cu pretextul ca circula normal si nu se afla in statia taxi ieri la acea ora si vina este a mea ca mi-a agatat masina, politistul respectiv nu i-a verificat actele pentru ca sigur nu avea atestat taxi si plus pe procesul meu verbal mi-a dat amenda si pentru ca eu am stat cu usa deschisa. am citit articolul despre deschiderea usilor si nu vad de ce mi-a dat amenda din moment ce eu eram stationat regulamentar, nu incurcam pe nimeni, ci din contra domnul respectiv a facut manevra de depasire din spatele meu vazand ca am usa deschisa si nesemnalizand manevra. intrebarea mea, este aveam dreptul sau nu sa stau cu usa deschisa in statia respectiva care are 4 metri latime, nu incurcam pe nimeni, el avea voie sa intre in fata mea, e legal sa-mi suspende permisul pentru ca desi eu eram la politie inainte de trecerea celor 24h si amenda pentru stationarea cu usa deschisa?
politistul respectiv s-a enervat pentru ca l-am atentionat ca nu e atent la ceea ce zic eu si din aceasta cauza mi-a dat amenda, o sa contest procesul verbal. va rog sa-mi dati un raspuns daca e legal ceea ce s-a intamplat si dece m-a scos pe mine vinovat
retinere permis auto