Salut!
Am un baietel de 5 ani, care dupa divort a fost incredintat mamei. Divortul a fost incheiat in conditii amiabile, fara vina vreunei din parti. Acum, contrar promisiunilor facute, fosta mea sotie imi interzice sa-l vad pe motiv ca "baiatul ma iubeste prea mult"!!!
Ce drepturi am, cat de des pot sa-l vad si in ce conditii? Fosta sotie nu accepta sa vin in casa sa ma joc cu el, ce pot face?
Am vreo sansa sa obtin custodie comuna asupra copilului?
Sunt cam disperat, daca aveti idei, dati-mi si mie, va rog!
Drepturile tatalui dupa divort
in Romania nu exista "custodie comuna" copilul este incredintat unuia dintre parinti spre crestere si educare.
daca nu va puteti intelege atunci aventi posibilitatea sa va adresati instantei de judecata pentru a stabili un program de vizitare. Odata acesta stabilit daca sotia nu il respecta va puteti duce sa luati copilul cu politia de exemplu.
sau puteti cere sa va fie incredintat dvs. copilul spre crestere si educare (la varsta aceasta cred insa ca nu aveti mari sanse)
daca nu va puteti intelege atunci aventi posibilitatea sa va adresati instantei de judecata pentru a stabili un program de vizitare. Odata acesta stabilit daca sotia nu il respecta va puteti duce sa luati copilul cu politia de exemplu.
sau puteti cere sa va fie incredintat dvs. copilul spre crestere si educare (la varsta aceasta cred insa ca nu aveti mari sanse)
Re: Drepturile tatalui dupa divort
Conform Noului Cod Civil in Romania s-a introdus custodia comuna a minorului. Prin urmare va puteti cere dreptul de a fi parinte resposabil si activ in viata copilului dumneavoastra .Pentru asta va puteti adresa unui mediator.