furt din supermarket urmat de furt de identitate..

Discutii privind procedura penala
Post Reply
alina2013

furt din supermarket urmat de furt de identitate..

Post by alina2013 » 08 Apr 2013, 21:59

as dori un sfat,si vreau sa stiu dc prietena mea ajunge la inchisoare!!a sustras din supermarket intr-o zi un deodorant de masina si o branza.supermarketul a chemat politia...de frica pentru ca avea inca un furt identic cu 2 saptamani sau o saptamana in urma,la organele de politie a dat numele meu.este foarte speriata,am citit si noi pe net, am vazut ca e mai grav ce a facut ,dupa furt ca s-a dat alcineva mi-a furat identitatea,si avand in vedere ca are doua furturi am inteles ca e mai grav plus ca furtul de identitate se pedepseste si e si fals in acte care se pedepseste ........vreau sa stiu chiar dc ajunge in tribunal ,are sanse sa fie inchisa?am inteles ca a a platit valoarea bunurilor sustrase..si a mers sa-si recunoasca fapta sa declare ceea ce a facut ca a dat alta identitate.politistul i-a pus pe tava toate datele mele..la supermarket,am inteles ca nu avea la el statie sau cum se numeste ...aparatul acela sa iti vada poza dupa buletin,avand in vedere ca exista o deosebire mare intre noi doua. ma puteti ajuta cu un raspuns ? va multumec.

alina2013

Re: furt din supermarket urmat de furt de identitate..

Post by alina2013 » 08 Apr 2013, 22:30

ART. 293 - Falsul privind identitatea
Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce sau a menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat sau o altă unitate dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Art. 290 -Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul din modurile arătate în art. 288, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Tentativa se pedepseşte.

Art. 291-Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă când înscrisul este sub semnătură privată.

si mai sunt si doua furturi....pana la urma altii au omorat oameni si n-au facut puscarie,au luat cu suspendare...

Post Reply