ce drepturi are persoana adoptata asupra mamei biologice

Familiei
Post Reply
Guest

ce drepturi are persoana adoptata asupra mamei biologice

Post by Guest » 26 Mar 2013, 01:55

Buna seara.

Sant in cautarea unui avocat care ma poate sfatui si posibil sa ma reprezinte in fata autoritatilor romanesti. Sant cetatean britanic, dar in acelasi timp nu am renuntat la cetatenia romana.

As dori sa stiu ce drepturi ar putea avea o persoana adoptata in legutara cu parintii biologici. Copilul a fost adoptat legal in 1987 in Romania, iar amandoi parintii biologici au dat acordul. Copilul, acum un tanar la 25 de ani a reusit sa ma gasesca (cu toate ca am locuit in Anglia de 17 ani) si m-a amenintat la inceput ca va spune prietenului meu si fiului meu. M-a sunat in total de 5 ori si la ultima conversatie a devenit foarte clar ca scopul este doar sa ma santajeze de bani. Ma ameninta ca va veni la usa mea, ca va afla toata lumea in Anglia ce fel de femeie rea sant etc. I-am spus ca visita si telefoanele nesolicitate reprezinta hartuire dar sant convinsa ca va continua sa ma deranjeze in speranta ca voi ceda si ii voi face o oferta de bani. El spune ca a avut cateva intalniri cu avocati in Romania si ca are multe drepturi. Spune ca ma poate da in judecata ca sa vin la un test de paternitate (ceea ce nu vad ce folos va avea pentru ca nu contest ca am avut un copil, numai ca nu doresc sa am contact cu el) iar dupa aceea va trebui sa-i platesc o suma ca o alocatie pana la 18 ani.

Intrebarile mele sant:
1. Are o persoana adoptata drepturi financiare la parintii biologici?
2. Am avut o intalnire cu un avocat in Anglia care mi-a spus ca deoarece sant cetatean britanic chiar daca sant data in judecata in Romania decisia nu ar avea efect aici si ar trebui sa ma dea in judecata aici. Este adevarat? Cum ma afecteza faptul ca am cetatenie dubla?
3. Cum pot opri hartuirea? Intentionez sa fac o plangere la politie aici deoarece ma simt hartuita si santajata, dar cred ca ceva va trebui facut si in Romania. Cum pot face o plangere la autoritatile din Romania? Pot sa imputernicesc pe un avocat sa actioneze in numele meu?
4. Uitandu-ma pe internet, am inteles ca daca contactul ar fi fost facut prin cai formale, nu ar fi putut afla datele mele decat daca eu eram de acord. Am dreptul sa refuz sa ma intalnesc?

Stiu ca poate par ca o persoana fara suflet dar pentru mine ce s-a intamplat acum 25 de ani este un capitol inchis si nu doresc sa am nici un fel de contact.

As aprecia daca imi puteti da un raspuns la intrebarile mele. Daca ma puteti ajuta va rog sa mentionati care este costul consultatiei.

Multumesc.

decalex

Re: ce drepturi are persoana adoptata asupra mamei biologice

Post by decalex » 26 Mar 2013, 14:23

Parinti biologici nu au niciun drept financiar asupra copilului cedat.
Puteti imputernici un avocat sa va reprezinte interesele aici

johei

Re: ce drepturi are persoana adoptata asupra mamei biologice

Post by johei » 29 Mar 2013, 00:37

In `87 exista, daca nu ma insel adoptia cu efecte depline si adoptia cu efecte restranse.
Daca adoptia era cu efecte depline, nu are nici un drept sau obligatie.
Daca era cu efecte restranse, atunci poate avea la modul teoretic anumite drepturi. Insa doar la modul teoretic... Practic nu prea are nici un drept.

Post Reply