Contestatie la ecxecutare - exceptie de lucru judecat
re
Vezi tu ca el nu se va face vinovat ci va arunca totul pe spatele instantei care.....l-a lipsit de dosar.
Sunt convins ca sti cum sunt execut. o tin una si buna pe a lor, mai ales ca acesta este intr-un oras foarte mic si isi permita sa faca ce vrea ca e singurul executor din oras.
Numai un temei legal si clar ma va face sa-i fortez mana sa trimita o noua somatie. Dar daca stau si ma gandesc bine nu stiu ce rost ar mai avea o noua somatie intrucat ultima oara a fost doar el cu mandatarul meu la imobil(pentru evacuare), acolo l-a gasit pe vechiul propr. care a spus ca va parasi imobilul peste o saptaman cand urma sa fie un nou termen de evacuare. Acest nou termen nu s-a mai tinut pentru ca dosarul a fugit in instanta.
Logic nu-si mai are sens o noua somatie, ar trebui direct termen de evacuare.
Sunt convins ca sti cum sunt execut. o tin una si buna pe a lor, mai ales ca acesta este intr-un oras foarte mic si isi permita sa faca ce vrea ca e singurul executor din oras.
Numai un temei legal si clar ma va face sa-i fortez mana sa trimita o noua somatie. Dar daca stau si ma gandesc bine nu stiu ce rost ar mai avea o noua somatie intrucat ultima oara a fost doar el cu mandatarul meu la imobil(pentru evacuare), acolo l-a gasit pe vechiul propr. care a spus ca va parasi imobilul peste o saptaman cand urma sa fie un nou termen de evacuare. Acest nou termen nu s-a mai tinut pentru ca dosarul a fugit in instanta.
Logic nu-si mai are sens o noua somatie, ar trebui direct termen de evacuare.
Oricum depune un exemplar la instanta si unul il tine in dosarul lui. El trebuie sa aiba mereu dosarul propriu de executare.Trebuie sa continuati executarea lasand la o parte contestatia la executare. Cand va dispune instanta ceva, atunci va opriti. Am avut cazuri cand i-am executat silit in timpul contestatiei la executare.Mi-a intors executarea. Pana nu se pronunta instanta ar trebui sa-i dati bice!ART. 373^1 Cod Proc. Civila
(1) Cererea de executare silita se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu dispune altfel. Executorul judecatoresc va solicita incuviintarea executarii de catre instanta de executare, careia ii va inainta, in copie, cererea creditorului urmaritor si titlul executoriu.
(2) Instanta incuviinteaza executarea silita prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor.
(3) Dupa incuviintarea cererii instanta va alcatui un dosar privind executarea, la care executorul judecatoresc este obligat sa depuna cate un exemplar al fiecarui act de executare, in termen de 48 de ore de la efectuarea acestuia.
Nu excludeti varianta se se fi inteles executorul cu el, sa-l mai lase in casa o perioada, pana se muta, etc. Am intalnit cazuri de astea!
Multumesc!
RE.
Am avut termen pe 22 si am cerut in instanta sa dea dosarul inapoi executorului ( pentru ca instanta il avea in original) si instanta a permis dar cu conditia sa0l depuna executorul inpoi pana la urmatorul termen. Totul se petrece in Baia de Arama - un orasel mic - in care toate sunt ciudate...executorul vine odata la doua saptamani, instanta vrea dosarul in original pentru o contesctatie la executare care are execeptie de lucru judecat.....dar asta e trebuie sa te conformezi conform obiceiurilor locale.
Cat despre inclinatia executorului de a fi de partea celui ce urmeaza sa-l execute asta se intampla cu certitudine...am tolerat pana acum dar voi pune(cum se zice) piciorul in prag ca m-am cam saturat.
Multumesc pentru raspunsuri!
Siemens, daca tot esti in domeniu te rog frumos daca poti sa-mi dai si mie legislatia de pe care functioneaza executorii judecatoresti mai putin 188 si 210 - in cazul in care mai exista si altceva. Merci !
Cat despre inclinatia executorului de a fi de partea celui ce urmeaza sa-l execute asta se intampla cu certitudine...am tolerat pana acum dar voi pune(cum se zice) piciorul in prag ca m-am cam saturat.
Multumesc pentru raspunsuri!
Siemens, daca tot esti in domeniu te rog frumos daca poti sa-mi dai si mie legislatia de pe care functioneaza executorii judecatoresti mai putin 188 si 210 - in cazul in care mai exista si altceva. Merci !