act de vanzare- cumparare

Post Reply
Guest

act de vanzare- cumparare

Post by Guest » 06 Mar 2013, 09:49

Am grija de o unchie din partea socrului meu. Ea este batrana, are 90 de ani, a avut un singur baiat care i-a decedat, baiatul decedat are o singura fata legitima si una nelegitima (sotia lui, decedata si ea, a avut o fata din prima ei casatorie). Am grija de 3 ani de zile de batrana, am cazut de acord cu nepoata ei legitima sa am grija de ea pentru ca locuieste langa mine, iar nepoata sta in Bucuresti. De cand am grija de ea, nepoata a venit o singura data in vizita la ea (nu i-a fost interzis accesul de nimeni). Batrana are mostenire de la parintiii ei un teren de 800mp (nu este nimic construit pe el, e gol). pe acte este singura mostenitoare, nu este trecut fiul decedat, nimeni, decat ea. Ne-a facut batrana un testament acu 2 ani prin care spune ca, terenul de 800m vrea sa ni-l lase noua cu conditia de a avea grija de ea cat este in viata dar si de inmormantare si pomeni pana la 7 ani. Acum vreau sa facem act de vanzare-cumparare pe pamantul acela (800mp). Vreau sa specific ca, nu ma bag peste curtea si proprietatile celelalte, eu vreau decat sa transform testamentul in act de vanzare-cumparare. Precizez ca nepoata stie de existenta acelui testament, a fost de acord, dar acum nu mai dau de ea ca sa-i transmit ce vreau sa facem, nu-mi mai raspunde la telefon. Ce trebuie sa fac? Am fost pe la unii avocati si notari si am pus problema cum v-am relatat-o si dvs, dar am primit raspuns ca nu pot sa fac act de vanzare cumparare atata timp cat batrana mai are rude in viata, si ca, dupa moartea ei, poate sa vina nepoata sa-l ceara inapoi si actul devine nul. Precizez ca nu s-au facut nicio taxa de succesiune dupa moartea celor doi, fiu si nora. Fiul decedat a avut domiciliu in Bucuresti, domiciliu unde a ramas fata legitima. Deci, in concluzie, daca batrana este singura mostenitoare pe acel pamant, de ce nu pot sa fac act de vanzare-cumparare?
Va multumesc si astept raspuns de la dvs cat mai repede! V-am lasat si adresa mea de mail si nr de telefon. Va multumesc!

Guest

Re: act de vanzare- cumparare

Post by Guest » 11 Mar 2013, 23:42

Puteti face act de vanzare-cumparare fara acordul nepoatei, dar trebuie sa aveti dovezi ca vanzatoarea are discernamant, avand 90 de ani. Puteti lua un certificat medical sau medico-legal, mai bine. Trebuie sa va asigurati ca ramane dovada platii pretului (un cont in banca sau martori) in caz ca veti fi chemat in judecata mai tarziu. De asemenea, pretul trebuie sa fie la nivelul pietei, sa nu fie derizoriu. In aceste conditii actul de vanzare este perfect valabil. Testamentul nu va poate asigura decat jumatate din averea batranei, deoarece nepoata este mostenitor rezervatar.

Post Reply