Tatal meu, 91 ani, locuieste singur in Focsani. A avut intotdeauna o slabiciune pentru femei de factura josnica, sa-i indeplineasca neconditionat placerile. Nu comunica cu nimeni, cu vecini sau rude, eu sunt singura fata si de cativa ani nu doreste sa mai comunice nici cu mine, imi programeaza vizitele foarte rar( o data sau de doua ori pe an) si numai doua-trei minute. De vreo 3 - 4 ani s-a pripasit pe langa el o femeie cam ciudata, de vreo 45 ani, pe care o accepta, ea merge cand doreste la tatal meu si ii face si menajul. Pe mine ma sfideaza, sustine ca tatal meu nu doreste sa ma vada pentru ca "am vrut sa-i iau casa"...
In urma cu vreo doi ani am cerut la parchet o expertiza psihiatrica a tatalui meu, procurorul mi-a raspuns ca tatal meu nu vrea sa se supuna expertizei si nu poate fi obligat, clasandu-mi dosarul. Intr-o situatie in care am fost la tatal meu, acesta a sarit cu o ranga la mine, am sunat la 112, cei care au venit au refuzat sa-l ia pe tatal meu, desi era intr-o tulburare profunda, intr-o stare deplorabila, motivand ca nu au dreptul sa-l ia din casa.
aceasta femeie are o influenta foarte mare asupra tatalui meu, tulbura relatiile mele cu tata si chiar impiedica accesul meu acolo.
am rugamintea sa ma sfatuiti in aceasta situatie si daca veti considera ca ma pot baza pe o solutie foarte clara as dori sa colaboram in instanta.
Va multumesc,
Punere sub interdicie
Re: PUNERE SUB INTERDICIE
Formulati o cerere de punere sub interdictie (la instanta), unde invocati lipsa de discernamant si tulburari de comportament ale tatalui dvs. Solicitati de asemenea incuviintarea probei cu martori si o expertiza psihiatrica. Din aceasta ar putea rezulta ca tatal dvs. nu are capacitate psihica de apreciere critica asupra continutului si consecintelor faptelor sale (discernamânt abolit) si asupra consecintelor social-juridice care pot decurge din încheierea actelor juridice.