anularea zuufructului viager

Post Reply
alexandru patrascu

anularea zuufructului viager

Post by alexandru patrascu » 12 Feb 2013, 21:27

in iunie 2009 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu viitoarea mea sotie pentru casa mostenita de mine din partea parintilor.
am incheiat acest contract pentru a proteja casa de fratii mei.
s-a autentificat la notar pe o valoare f mica si se specifica ca banii sau dat interior fara sa se consemneze un numar de chitanta.

in luna august 2009 ne-am casatorit si in martie 2011 s-a incheiat un act de uzufruct viager in favoarea mea pe 1/2 din casa, si tot atunci s-a incheiat un contract de donatie cu drept de uzufruct viager si interdictie de grevare si instrainare in favovarea fiicei ei.

in decembrie 2011 sotia mea imi anuleazea dreptul meu de uzufruct viager printr-o decalatie data in fata notarului pe motiv ca anuleaza donaiat intre soti. fara sa fiu instiintat in nici un fel.

in ianuarie2013 inaiteaza actele de divort si totodata cere evacuarea mea din casa, cerere formulata impreuna cu fiica sa pe motiv ca ea nu mai locuieste la adresa respectiva si s-au inaintat actele de divort. la notificarea primita de la tribunal este anexat un c f in care eu nu apar ca uzufructuar. am fost la cadastru si am gasit declaratia ei prin care mi-a anulat dreptul meu de uzufruct viager. repet enu num am fost instiinta in nici un fel.

intrebarea mea este daca mai pot face ceva sa-mi recuperez casa parinteasca sau macar dreptul de uzufruct viager?

Post Reply