accident cu victima

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
lucian001

accident cu victima

Post by lucian001 » 11 Feb 2013, 15:41

In decembrie 2011 am avut un accident cand ma intorceam de la parinti din directia Dragasani spre Rm.Valcea ,seara intr-o zona de drum cu 2 benzi de mers pe sens unde viteza era limitata la 70 km/h . Conduceam cand dintr-o data din partea stanga spre dreapta a aparut o persoana in miscare ca si cum s-ar fi impiedicat si era pe punctul de a se dezechilibra,adica trecuse deja peste cele doua benzi de circulatie si intra peste axul drumului pe banda a doua a sensului meu de mers ,banda pe care ma aflam,am franat si am virat dreapta brusc ,lovindul cu usa spate stanga ,masina sa rasturnat si o data si apoi a revenit in pozitie oprinduse in sant la 40 metri de la ultimul colt al masini si pana la inceputul franari ,am coborat din masina si i-am dat primul ajutor pana ce a ajuns salvarea i-am ajutat la ridicarea pe targa in masina,apoi aflandu-ma la spital pt recoltarea de probe de sange in care am avut alcoolemie 0 am aflat ca a decedat din cauza socului post traumatic .De la IML sa precizat ca persoana decedata avea alcoolemia de 2,2 la mie si ca suferea de cancer la plamani in faza terminala si din aceste cauze corpul lui a pierdut lupta cu viata ne avand lovituri cauzatoare de moarte din cauza accidentului. De mentionat ca conduceam un VW Bora din 2000 cu inspectia auto trecuta cu 4 luni in urma, aveam cauciucuri de iarna cu toate ca afara erau -3º si carosabilul era uscat
,este suspect faptul ca pe carosabil a ramas numai urma roti sranga spate in lungime de 17 metri ,precizand ca masina era dotata cu abs . Intrebarea mea este daca dupa urmele lasate pe carosabil si distanta la care sa oprit masina este posibil sa am o depasire a vitezeo de 70 km/h pentru ca in documentatia de specialitate apare ca la o viteza de 70 km/h distanta de franare mecanica este de 37 metri si ce consecinte as putea suporta daca viteza era mai mare de aceasta limita ,dar nu mai mult de maxim 5 km/h(75km/h).multumesc pentru orice ajutor , pana in ziua de astazi nu sa trumis dosarul spre expertiza ,eu totusi mi-am angajat un contra expert .

savyn

Re: accident cu victima

Post by savyn » 11 Feb 2013, 17:17

Daca distanta de franare nu este absurda fata de cat ar fi trebuit, nu este o problema. In ceea ce priveste depasirea vitezei, nu puteti primi nici macar contraventie pentru amenda, intrucat acestea incep de la 10km/h peste viteza limita. Procesele ce au victime dureaza mult. Sunt si eu intr-o astfel de situatie de aproape doi ani.

Post Reply