Buna ziua,
Am primit o notificare cu titlul ''DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA - NOTIFICARE IN PERIOADA DE PROBA'' , pe care am refuzat s-o semnez. Mentionez ca , dupa parerea mea, acea notificare nu respecta conditia legala de forma, este tipizata eronat (datata cu an anterior) si mai mult de-atat cred ca incetarea raportului de munca survine dupa 1 zi de la expirarea perioadei de proba.
Am semnat contractul de munca precum si fisa postului in data de 30.10.2012, in contract se stipuleaza ca inceperea prestarii activitatii va fi din data de 01.11.2012 iar in prezenta notificare se spune ca ''incetarea raportului de munca incepe cu data de 31.01.2013, potrivit art 31 alin (3) din Codul muncii''; acest lucru denota ca desfacerea contractului de munca s-a produs la 1 zi dupa expirarea perioadei de proba.
De aceea, va rog frumos sa ma sfatuiti referitor la o eventuala contestatie la care ma gandesc, nu stiu insa daca sunt suficiente probe pentru contestatie, nu stiu daca conteaza data emiterii notificarii in calculul perioadei de proba sau data desfacerii contractului propriu-zis. Ma simt neputincioasa , in postura omului umilit care nu face altceva decat sa-si puna intrebari si sa numere zilele perioadei de proba...sa nu radeti...
Va multumesc anticipat,
Cu consideratie N.Antonescu
DECIZIE DE INCETARE A CMI - NOTIFICARE IN PERIOADA DE PROBA