FURT - Ce sa fac?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Anonim002

FURT - Ce sa fac?

Post by Anonim002 » 21 Dec 2012, 00:27

Buna seara..
Sunt un pusti de 17 ani si in urma cu aprox. o luna am fost prins cu o sticla de bautura in interiorul gecii, dupa ce am trecut de casa de marcat dintr-un supermarket. Pe scurt - Fiind sub influenta alcoolului am furat o sticla in valoare de 30-40 lei.
Agentul de paza m-a perchezitionat si a chemat politia. Ofiterii mi-au pus catusele si m-au dus la sectie, unde am scris o declaratie si dupa au scris pe PC un report sau ceva de genul. In acest timp, ei m-au cerut un numar de telefon si practic nu aveam de unde sa le dau pentru ca telefonul meu era descarcat complet si nu mi-a venit in cap sa ii rog sa ma lase sa pun cartela in telefonul lor, deci nu le-am dat nici un numar. Aveam copia de la buletin la mine si ei au scris datele de pe ea, problema e ca copia era degradata si in loc de Str. blah Nr. XX A au scris Str. blah Nr. X A pentru ca nu se observa una dintre cifre.
Dupa 50 de minute m-au lasat sa plec si nu mi-au dat nici-o foaie, mi-au spus ca voi fi chemat la nu stiu ce (parchet din cate imi amintesc) printr-o scrisoare care va veni acasa. Problema e ca nu stiu nici cum ii cheama pe ofiteri si nici ce sa fac..
Vor trimite scrisoarea pe adresa gresita pe care au copiat-o de pe copie?
Cam in cat timp ajunge acea scrisoare dupa comiterea faptei?
Unde trebuie sa ma prezint sa INTREB daca am fost/voi fi chemat?

Multumesc anticipat.

Guest

Re: FURT - Ce sa fac?

Post by Guest » 22 Dec 2012, 17:11

Anonim002 wrote:Buna seara..
Sunt un pusti de 17 ani si in urma cu aprox. o luna am fost prins cu o sticla de bautura in interiorul gecii, dupa ce am trecut de casa de marcat dintr-un supermarket. Pe scurt - Fiind sub influenta alcoolului am furat o sticla in valoare de 30-40 lei.
Agentul de paza m-a perchezitionat si a chemat politia. Ofiterii mi-au pus catusele si m-au dus la sectie, unde am scris o declaratie si dupa au scris pe PC un report sau ceva de genul. In acest timp, ei m-au cerut un numar de telefon si practic nu aveam de unde sa le dau pentru ca telefonul meu era descarcat complet si nu mi-a venit in cap sa ii rog sa ma lase sa pun cartela in telefonul lor, deci nu le-am dat nici un numar. Aveam copia de la buletin la mine si ei au scris datele de pe ea, problema e ca copia era degradata si in loc de Str. blah Nr. XX A au scris Str. blah Nr. X A pentru ca nu se observa una dintre cifre.
Dupa 50 de minute m-au lasat sa plec si nu mi-au dat nici-o foaie, mi-au spus ca voi fi chemat la nu stiu ce (parchet din cate imi amintesc) printr-o scrisoare care va veni acasa. Problema e ca nu stiu nici cum ii cheama pe ofiteri si nici ce sa fac..

Multumesc anticipat.
Cel mai probabil nu vei fi chemat niciodata nicaieri. In mod obisnuit, pentru furtul din supermarket, mai alesc cand este vorba despre o suma mica, se plateste contravaloarea bunlui furat si o amenda administrativa
Stai linistit!

Anonim002

Post by Anonim002 » 25 Jan 2013, 18:26

Nu mi-a venit nimic acasa pana acum..

Guest

Post by Guest » 26 Jan 2013, 14:21

Anonim002 wrote:Buna seara..

Multumesc anticipat.
Nu cred sa mai fii chemat vreodata. Cel mai probabil vor lasa lucrurile asa cum sunt, mai ales ca prejudiciul a fost recuperat, iar tu esti minor. Ar fi mai mare efortul sa te caute si cheltuielie nu s-ar justifica. Daca totusi se va intampla sa te caute, va scrie pe citatia respectiva unde sa te prezinti. In mod obisnuit genul asta de fapte se sanctioneaza cu o amenda administrativa, si asta chiar pe loc, in incinta supermarketului.
Stai linistit, dar nu repeta isprava, pentru ca daca se constata o perseverenta in savarsirea faptei, atunci lucrurile pot sta mult mai rau: condamnare pentru furt calificat (in locuri publice)

Post Reply