salut tuturor
va rog sa ma sfuiti intr o probl si anume
recent i am dat mas.unui tip sa conduca deoarece servisem si eu si ca sa nu risc m am lasat pe baza lui desi nu l cunosteam bn,avea permis dar nu stiam ca a baut,eu fiind in mas in dr lui.
bineinteles ca am fost opriti si tipul a fost depistat cu alcool si anume 0.425 in aerul expirat apoi l au dus pt recolt.prob...va rog sa ma sfatutiti
1.e posibil dca i a iesit 0.425 la etilotest in sange sa i iasa peste 0.8 adica sa fie infractiune?
2.eu ca prorietar al mas(desi mas e in leasing)pot sa fiu sanctionat?mentionez ca mi au fost luate doar datele nesemnand niciun proces verbal sau vreo declaratie .
multumesc
bautura la volan
Re: bautura la volan
Daca soferul depistat in trafic la alcoolemia depistata cu etilotestul 0.425 nu-i iese la sange peste 0.8 inclusiv nu i se face dosar penal,primeste cel mult amenda administrativa si suspendarea permisului,in legatura cu un presupus rezultat dupa testul cu sange,nu ne ocupam cu asa ceva.
Probleme ati putea avea dumneavoastra daca se stabileste ca stiati inainte de incredintarea autovehiculului ca soferul a consumat bauturi alcoolice ori ati aflat ulterior in timpul cat ati fost impreuna la drum.
Probleme ati putea avea dumneavoastra daca se stabileste ca stiati inainte de incredintarea autovehiculului ca soferul a consumat bauturi alcoolice ori ati aflat ulterior in timpul cat ati fost impreuna la drum.
La 0,42 în aerul expirat e foarte probabil ca în sânge să aibă peste 0,8 (de obicei, în sânge iese un pic peste dublul rezultatului din aer). Nus daca se va ajunge in instanta, da e rost de-un dosar penal.
E infractiune si incredintarea autovehiculului unei persoane care consumase alcool, daca cel care face asta stia ca respectiva persoana băuse. Trebuie sa se dovedească asta.
Data viitoare beti coca cola.
E infractiune si incredintarea autovehiculului unei persoane care consumase alcool, daca cel care face asta stia ca respectiva persoana băuse. Trebuie sa se dovedească asta.
Data viitoare beti coca cola.
risti inchisoare de la 1 la 5 ani ca i-ai dat masina lu ala care bause