va salut cu respect si mi permit sa cer si eu o consultanta legata de o speta ce ma afecteaza personal:
cat mai pe scurt: ma aflam in curtea parintilor mei din localitatea X aflata in vecinatate cu un anume verisor, moment in care am auzit injuriile si amenintarile pe care le prolifera susnumitul la adresa mea si familiei mele. am cerut lamuriri parintilor ce l deranjeaza si am aflat ca era suparat ca acestia nu l mai folosesc pe respectivul la lucrarile gospodariei el neavand nici o alta sursa de venit, datorita in principal inclinatiei acestuia spre consumul exagerat de bauturi alcoolice. m am deplasat la el la poarta sa aflu ce anume il determina sa foloseasca asemenea injurii si amenintari, moment in care el a iesit val vartej din curte strigand,, ce ba? vrei sa ne batem? hai sa ne batem" acesta se afla intr o stare avansanta de ebrietate, astfel ca din gesturile mele de aparare a cazut pe drumul public. in spatele lui a venit si tatal subiectului inarmat cu un topor, fapt ce ma determinat sa ma retrag in curtea mea.
eu uitasem incidetul punandu l pe seama lipsei de discernamant datorita alcoolui, dar respectivul mi a facut plangere la politie, a anexat initial un certificat medico legal cu 7 zile ingrijire pt piramida nazala si cere 15 000 lei despagubiri. mentionez ca nu a avut decat o singura zi spitalizare si aceasta facuta desigur pt intemeierea dosarului ulterior cu cateva zile incidentului.
acum la aprox. 2 luni de la incident, interval mare care ma uimeste si din perspectiva solutionarii politiei, bunul meu verisor a mai obtinut 40-45 zile ingrijiri medicale de la IML cu diagnosticul fisura mandibulara.....
intrebarea care o am spre analiza dvs, cum procedez? contest acel certificat care desigur nu l am provocat, eventual omul datorita activitatilor sale in localitate are multe scandaluri la activ, ori pledez pt lipsa intentiei de a l lovi si legitima aparare?
iar daca el are 40 45 zile ingrijire, cum a putut sa stea acasa fara spitalizare si fara absolut nici un semn al gravului diagnostic?
multumesc frumos si astept raspunsurile dvs. cu stima.
vatamare corporala grava- posibilitati de aparare.