Transferul cladirii de la SRL la persoana fizica

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
Solomon29

Transferul cladirii de la SRL la persoana fizica

Post by Solomon29 » 03 May 2011, 21:00

Doresc sfaturi si chiar un avocat care sa ma ajute sa iau cladirea de pe SRL unde sunt actionar majoritar pe persoana fizica ( tot eu dar persoana fizica ) . Proceduri , costuri , un cost cat mai mic posibil de platit la stat , timp si procentaj reusita
Terenul a fost cumparat de la primarie in 2005 parca ( trebuie sa ma uit pe acte ) iar acum 2 ani am ridicat o constructie pe el . Majoritatea costurilor au fost inregistrate pe societate

Multumesc in avans raspunsurilor de specialitate

vulpacris

Re: Cladire de pe SRL pe persoana fizica ...cum ..cat ?

Post by vulpacris » 04 May 2011, 10:01

Peroana juridică SRL-ul, vinde persoanei fizice activul său, prin act notarial, la preţul minim din grila pentru camera notarilor publici.

Orice notar public va poate face actul.

Actul de vanzare se inregistreaza in contabilitatea SRL-ului.

Prin contractul de vanzare-cumparare, in calitate de actionar majoritar, puteti stabili conditii avantajoase persoanei fizice careia ii vindeti, in sensul ca dreptul de proprietate trece integral si imediat in patrimoniul acesteia, precum si a posibilitatii acesteia sa va achite pretul stabilit in rate anuale, iar, la intocmirea acestuia doar un avans minim, fara grevarea imobilul cu sarcini.

:cafea:

Solomon29

Post by Solomon29 » 04 May 2011, 11:39

Multumesc mult pentru detaliile foarte interesante . Grila de preturi ...cine o stabileste ?Chiar nu stiam ca se poate si in rate anuale

Solomon29

Post by Solomon29 » 04 May 2011, 11:41

acum am vazut...grila notarilor

allinne

Re: Transferul cladirii de la SRL la persoana fizica

Post by allinne » 07 Jan 2013, 14:06

Se poate dizolva si radia voluntar societatea daca nu are datorii. In urma acestei proceduri, daca exista asociat unic, cladirea revine implicit proprietarul cladirii. Va pot da amanunte la adresa de mail bujor.alina@gmail.com.

Post Reply