Loc de parcare cumparat si neprimit

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
alin b

Loc de parcare cumparat si neprimit

Post by alin b » 07 Jan 2013, 12:57

In data de 26/07/2011, am incheiat cu un SRL (dezvoltator imobiliar) un antecontract de vanzare cumparare (ACVC) pentru un loc de parcare in valoare de 6.200 euro. Conform ACVC, vanzatorul se obliga sa-mi transfere dreptul de proprietate, dupa indeplinirea integrala a obligatiilor de plata. Astfel, la data de 29.07.2011 am achitat un avans, in valoare de 500 euro, iar la data de 26.01.2012 am achitat diferenta din pretul stabilit (echivalentul a 5700 euro) reprezentand plata finala. Nefiind in tara, am mandatat pe cineva sa ma reprezinte la incheirea formalitatilor de vc. Vanzatorul nu si-a indeplinit obligatiile, justificand intarzieri in reevaluarea proprietatii si ca serviciul de taxe si impozite al primariei de sector nu ii eliberase certficatul fiscal. In data de 21/06/2012 am instiintat pe vanzator, prin scrisoare recomandata, ca in situatia neindeplinirii obligatiilor contractuale, pana la data de 20 August 2012, il voi actiona in instanta, conform ACVC. Am primit doar asigurari verbale ca totul se va rezolva curand, situatie care m-a determinat sa aman actionarea in instanta. Toate incercarile mele de a intra in contact cu vanzatorul, prin telefon sau e-mail nu au reusit. Va rog sa ma sfatuiti ce cale sa urmez, care sunt termenele de prescriere si daca este timpul sa il actionez in instanta. Va multumesc.

Post Reply